|

Paketle tanışma

1 Mayıs’ta güvenlik güçlerine saldıran ve gözaltına alınan 203 şüpheliden 50’si İstanbul Emniyeti’ne getirildi. Zanlılar, geçtiğimiz ay yürürlüğe giren İç Güvenlik Paketi’ne göre yargılanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:06 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

4 Nisan'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen yasa, ilk kez uygulanacak. 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 203 kişiden yüzleri kapalı olan eylemciler, polise taş, bilye, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldıranlar İç Güvenlik Paketi hükümlerine göre yargılanacak. Yasaya göre, terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Bu suçu işleyenlerin cebir ve şiddete başvurmaları ya da her türlü silah, molotof ve benzeri patlayıcı, yakıcı ya da yaralayıcı maddeler bulundurmaları veya kullanmaları halinde verilecek cezanın alt sınırı 4 yıldan az olamayacak. Önceki günkü 1 Mayıs olaylarında İstanbul'un Taksim, Beşiktaş, Okmeydanı ve Tarlabaşı semtlerinde çeşitli nedenlerle gözaltına alınan 203 şüpheliden 50'sinin ifade işlemleri başladı.



4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI


Sağlık kontrolü sonrası İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen 50 zanlı, otobüsten inmek istemedi ve emniyetin bahçesinde olay çıkardı. İşlemleri tamamlanan 11 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü 'yasadışı sol örgüt üyesi' oldukları iddiasıyla tutuklandı. Bu arada gözaltına alınanlar arasında bir süredir aranmakta olan 6 DHKP-C'li teröristin de bulunduğu öğrenildi.



BiLANÇO: 50 YARALI


Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs'ta Türkiye genelinde çıkan olaylarda 339 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan kişilerle 1 molotof kokteyli, 200 demir bilye ve çok sayıda suç sayılan malzemenin ele geçirildiği, 25 polis ve 25 vatandaş olmaküzere 50 kişinin yaralandığı ifade edildi.


#Emniyet Genel Müdürlüğü
#1 mayıs olayları
#İç Güvenlik Paketi
9 yıl önce