|

Paralel müdürler emekliler listesinde

Emniyet’in emekliye sevk ettiği polis müdürleri arasında kritik soruşturmalarda görev alan isimler de yer alıyor. Hrant Dink davasında tutuklanan Ramazan Akyürek ve yasa dışı dinlemelerin kilit müdürleri Coşkun Çakar, Cihangir Çelik ve Recep Güven emekli ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:32 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Emniyet Genel Müdürlüğü'nun emekliye sevk ettiği bin 150 isim arasında Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi soruşturmalarda görev yapmış isimlerin yer aldığı öğrenildi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında pazartesi başlayan Yüksek Değerlendirme Kurulu önceki gün sürpriz bir karar çıktı. Çoğu Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, 17/25 Aralık soruşturmalarında görev yapan bin 150 birinci sınıf emniyet müdürü emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilen polis şeflerinin büyük çoğunlunun paralel yapı ile bağlantısının olduğu belirtiliyor. Bu karar sonrası emniyette birinci sınıf emniyet müdürü sayısı bin 725'ten 575'e geriledi. Diğer sınıflarla birlikle emekli sayısının 2 bin 500'ü bulacağı belirtiliyor.



DİNLEMENİN PATRONLARI


Emekliye sevk edilenler arasındaki en dikkat çekici isim Hrant Dink suikasti soruşturmasının kilit ismi ve bu davadan tutuklu eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek oldu. Sahte isimlerle ünlülerin dinlemesine ilişkin soruşturmada adı geçen eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar ve yasa dışı dinlemelerin diğer kilit müdürlari Cihangir Çelik ve Recep Güven de emekli ediliyor.



TALTİFCİLER GİDİYOR


Paralel yapının 300'den fazla taltifle ödüllendirdiği terörden sorumlu eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş ile Eski Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da görevi sona erenler arasında. Önemli isimlere sağladığı paralel korumalarla bilgi topladığı öne sürülen eski EGM Koruma Daire Başkanı Yesari Vural, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanlarından Muammer Bucak, Feridun Taşçı, Mustafa Cankal de emekli oluyor. Listedeki diğer isimler ise şöyle: “Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, eski Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, eski EGM Hukuk Müşaviri Hakan Özdöl, eski EGM Eğitim Daire Başkanı Metin Varol, eski EGM Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu, eski EGM İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ayhan Falakalı, eski EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, eski EGM Asayiş Dairesi Başkanı Mehmet Tüzel, eski EGM Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Erkal Güler.


#Ergenekon
#Balyoz
#Askeri Casusluk
#İsmail Baş
#Ali Osman Kahya
9 yıl önce