|

Paralel panik

Son günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak'ı yıpratmaya yönelik yalan haberler üreten paralel medyayı, 'KPSS' ve 'FETÖ' gibi önemli soruşturmaların paniği sardı.

Yeni Şafak ve
08:36 - 19/04/2015 Sunday
Güncelleme: 05:42 - 19/04/2015 Sunday
Yeni Şafak

'KPSS', 'FETÖ', 'yasadışı dinleme' gibi soruşturmalarla panikleyen paralel yapı, yalan, iftira ve tehditlerle yargı mensuplarını hedef almaya başladı. Paralel örgütün yayın organları, yalan haberlerle önemli soruşturmaları sonuçsuz bırakmayı hedefliyor.



Sözkonusu medyanın hedefinde son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak vardı. Kodalak'ın sulh ceza hakimleriyle toplantı yaptığını ve onlardan 'hukuksuz' bir talepte bulunduğunu iddia eden paralel medyanın haberinin gerçek dışı olduğu, Başsavcının sözkonusu toplantıda yeralmadığı ortaya çıktı.



Ankara Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan, Ankara Sulh Ceza Hakimliklerinin nöbet hizmetlerini görüşüp yeniden düzenleme yapmak için 25 Şubat 2015 tarihinde sulh ceza hakimleriyle bir toplantı düzenledi. Sözkonuyu toplantıya Başsavcı Kodalak katılmadı. Kodalak, 26 Şubat'taki komisyon toplantısında yeraldı. Ancak paralel yapının yayın organları, Kodalak'ın 25 Şubat'taki toplantıya da katıldığı yalanına sarıldı. Her iki toplantıda da ele alınan ve paralel medyayı panikleten konu ise şu oldu:



TALEPLER TEK HAKİME


Şüpheli sayısı çok olan soruşturma dosyalarında şüpheliler ve avukatları tarafından farklı talepler yapıldığından, bu taleplerin ayrı ayrı tevziye tabi tutulması halinde aynı dosyanın talep çeşit ve sayısına göre sulh ceza hakimliğinin hepsi tarafından tekrar tekrar incelenmesi sözkonusu olabiliyordu. Adalet Komisyonu, bu durumun emek ve zaman kaybına neden olduğu ve soruşturma dosyasının hakimler arasında inceleme için dolaşması nedeniyle soruşturma savcısı tarafından incelenemediğinden, herhangi bir soruşturma dosyasıyla ilgili aynı gün gelen tüm taleplerin aynı hakime tevzi edilmesine karar verdi. Kararda 'emek ve zaman kaybı' vurgusu yapılmasına rağmen paralel yapının yayın organları bu durumun hak arama hürriyetine 'büyük bir darbe' olacağını savundu.



Kodalak doğru yolda


Paralel medya, soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesinin korunması, etkin soruşturma yapılması ve yürütülen soruşturmalarda etkin itiraz yollarının kullanılmasını temin etmek için bahse konu talebi dile getiren Harun Kodalak'ı hedef gösterdi. Paralel yapı bu yolla, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), yasadışı dinlemeler ve KPSS hırsızlığı gibi çok önemli soruşturmaları yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı yıpratmayı amaçlıyor. Örgüt medyasının bu hezeyanı, Türkiye'nin güvenliğine ilişkin önemli dosyalara bakan Kodalak'ın doğru yolda olduğunu gösteriyor. KPSS dosyasına bakan Savcı Yücel Erkman da geçtiğimiz günlerde paralel yapıyla bağlantısı tespit edilen bir öğretmen tarafından tehdit edilmişti.







#Harun Kodalak
#FETÖ
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel medya
#KPSS
9 years ago