|

'Paralel yapı' operasyonunda 12 tutuklama

Van merkezli 9 ilde düzenlenen usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 18 emniyet mensubundan 12'si tutuklandı.

Yeni Şafak
08:17 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 09:58 - 28/04/2015 Salı
AA

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 25 Nisan'da, Van merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye çıkarılan 18 emniyet mensubu, cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi.



Geç saatlere kadar süren mahkeme sonunda, aralarında eski Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü S.G. ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y'nin de bulunduğu şüphelilerden 12'si, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suç uydurmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka aykırı verileri kaydetmek" suçlarından tutuklandı. 6 şüpheli de adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.



Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Nisan'da usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 19 polisten 10'u Van'da, eski Van İstihbarat Şube Müdürü S.G. Gaziantep'te, 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y. ve bir komiser Kayseri'de, 2 emniyet amiri Mersin'de, bir komiser Ankara'da, diğer emniyet mensupları da Aydın, Ordu ve Manisa'da gözaltına alınmıştı.

#Van
#"paralel yapı"
#operasyon
#adliye
9 yıl önce