|

"Paralel yapı" operasyonunda 13 kişi aranıyor

Usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan Ankara merkezli operasyon kapsamında 13 polis aranıyor.

17:15 - 25/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:41 - 25/02/2015 Çarşamba
AA

Usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan Ankara merkezli operasyon kapsamında 3'ü TİB görevlisi, 51'i Emniyet mensubu olmak üzere 54 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.


Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya'nın yürüttüğü soruşturma, 2009-2013 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan önleme dinlemelerindeki usulsüzlükleri kapsıyor.


Soruşturma, Emniyet Genel Müdürlüğünün, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan denetimlerde usulsuzluk tespit ederek, şikayette bulunması üzerine başlatıldı.


Aralarında, Anadolu Ajansı (AA), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Büyükşehir Belediyesi, ÖSYM ile Meclis'te grubu bulunmayan bir siyasi parti yöneticisinin olduğu 45 müştekinin usulsuz dinlendiği belirlendi.  


Operasyon kapmasında, 3'ü TİB, 51'i Emniyet mensubu 54 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 41 kişi gözaltına alındı, 13 kişi ise aranıyor.


Özel tedbir uygulandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara merkezli Bolu, Düzce, Konya, Hakkari ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, sızmayı önlemek için her türlü tedbirin alınarak, yazışmaların saat 05.00'te UYAP sistemine yüklendiği kaydedildi. Operasyon kapsamında da Emniyet'ten sadece bir kişi bilgilendirildi.


Haklarında yakalama ve gözaltı kararı bulunanlara, "örgüt kurmak ve yönetmek, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, usulsüz dinleme" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

#Paralel yapı
#Paralel yapı arama
#Paralel yapı aranıyor
9 yıl önce