|

Paralel yapının Alevi oyunu

Paralel yapı, HSYK seçimlerini kazanmak için Yargıda Birlik Platformu''nun adaylarına karşı karalama kampanyası başlattı.

Osman Özgan
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:16 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Paralel yapının Alevi oyunu
Paralel yapının Alevi oyunu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için yapılacak seçimlere günler kala paralel yapı, Yargıda Birlik Platformu''nun adaylarını destekleyen hakim ve savcılara oy baskısı yapıyor. Cemaate yakınlığıyla bilinen bazı hakim ve savcılar, Yargıda Birlik Platformu''nun adaylarına karşı karalama kampanyası başlattı.

ONLARA OY MU VERİLİR?

Cemaate yakınlığıyla bilinen bazı adayların ziyaret ettikleri hakim ve savcılara, Platform''un adaylarını kötüledikleri ortaya çıktı. Muhafazakar bir hakim ve savcının yanına giden bazı adayların, ''Platformun listesinde Alevi var, onlara oy mu verilir?'' dediği öğrenildi. Sosyal demokrat bir yargı mensubunun yanına giden adayların da, ''Bunlar çok gerici, bayanın elini bile tutmazlar. Onlara oy verilmez'' dediği ve Platform''un adaylarını karalayarak oy almanın peşine düştükleri ortaya çıktı. 22 üyeden oluşan HSYK''nın 16 üyesi seçimle belirleniyor.

İstanbul Barosu şeffaf değil

Ekim ayında yapılacak olan İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri için Hukukun Üstünlüğü Platformu''ndan aday olan Avukat Abdullah Arar baronun şeffaf olmadığını söyledi. Arar, Baro''ya ait gayrimenkullerin nerelerde bulunduğunu sorusuna cevap alamadıklarını belirterek sorularını yeniledi.


10 yıl önce