|

Paralel yapının itibar suikasti listesi

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından paralel örgütün, itibar suikastliği için liste yaptığı ortaya çıktı. "Yıpratılacaklar" listesi, eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın Zaman gazetesinde de haber olan 75 sayfalık dilekçesiyle deşifre oldu.

Star
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 11:21 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Paralel yapının itibar suikasti listesi
Paralel yapının itibar suikasti listesi

17 ve 25 Aralık darbe girişimleri sonrasında 'Darbeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanan İstanbul eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın savcılığa verdiği 75 sayfalık şikayet dilekçesinde paralel yapı tarafından 'yıpratılacaklar' listesinin de yer aldığı öne sürüldü.

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu tarafından deşifre edilen listede, 17 Aralık darbe girişimi sonrası, yıpratılmak üzere hedef seçilen isimlerin listesi oluşturuldu.

"18 Aralık hukuka Darbe Örgütü" tanımı kullanılan listede bakanlar, emniyet müdürleri, bürokratlar ve gazeteciler var.

Yazılı ve görsel yıpratma

'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' sözünü gerçeğe döken plan, 'Darbeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanan İstanbul eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu ve paralel yapının yayın organı Zaman'a da haber olan 75 sayfalık dilekçesinde açığa çıktı. İddiaya göre, paralel medyanın yayın organları, sözde Tehvid-i Selam örgütüne yönelik bakan, milletvekili, bürokrat, gazeteci, akademisyen ve dini cemaat mensubunun dinlenildiği skandalını ortaya çıkaran STAR'ın yayınlarından hemen sonra harekete geçti.

Pensilvanya'da mı hazırlandı

'Yıpratılacaklar' listesini deşifre eden Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu şu ifadelere yer verdi: Arkadaşların gözü döndü! Bir süredir yaptıkları isim ifşa etme, hedef gösterme rezaletini daha da ileri götürdüler. Kimlerden mi bahsediyorum? Tabii ki 'paralel örgüt'ün elemanlarından. 17 ve 25 Aralık sivil darbe girişiminin emniyet ayağının yöneticilerinden eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı bir liste hazırlıyor ve listedeki isimler hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Aralarında benim de olduğum listede bakanlar, emniyet müdürleri, bürokratlar, gazeteciler var. Bu isimlerin ortak özellikleri 'paralel örgüt'ü deşifre etmeleri. Saygılı, suç duyurusunda bizleri '18 Aralık Hukuka Darbe Örgütü' diye tanımlıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Öncelikle bu listenin Pensilvanya'daki zat önderliğinde oluşturulmuş bir ekip tarafından hazırlandığı kesin. Bu listenin Yakup Saygılı tarafından hazırlanmış olması neredeyse imkansız.'

BU İSİMLER YIPRATILACAKTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı, Müdür Yardımcısı Arzum Nazman, Mali Şube'de Başkomiser Hakan Korkmaz, polis memuru Caner Metiner, polis başmüfettişleri Erhan Gülveren, Kenan Aydoğan, Ercümet Özbeyli, Cemil Zafer, Refik Felek, Nevzat Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan, savcılar İsmail Uçar, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu, Mehmet Akdeniz, Kozmik Çalışma Grubu (KÇG), Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, gazeteci-yazarlar Abdulkadir Selvi, Elif Çakır, Halime Kökçe, Nihal Bengisu Karaca, Hilal Kaplan, Ferit Zengin, eski AB Bakanı Özel Kalem Müdürü İbrahim Bayram.

10 yıl önce