|

Paralel yapıyı ABD besliyor

Paralel yapıyla mücadalede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye sert eleştiriler yöneltti: Paralel yapının ABD’nin değişik yerlerinde 160-170 okulu var. Bu okullarla Amerika adeta bunları şu anda besliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 00:16 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erodan, ATV-AHaber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. 7 Haziran seçimleri, çözüm süreci, paralel yapı, başkanlık sistemi, Doğan Medyası'ndan yöneltilen tehditler konuşunda açıklamalar yapan Erdoğan özetle şunları kaydetti:



PARALEL YAPI:

Paralel Yapı'nın ABD'nin değişik yerlerinde 160-170 okulu var. Bu okullar, Amerika tarafından da üstelik desteklenen, ücretleri bunlar tarafından verilen okullar. Bu okullarla Amerika adeta bunları şu anda besliyor ve bu yapıyı orada güçlü kılıyor. ABD 99'da bu ülkeden kaçan birine 400 dönüm bir arazi vermesi. Biz tabii, bu konuyla ilgili her türlü adımları attık. Bunlar bizim anlayışımızı suistimal etti.



BAŞKANLIK SİSTEMİ:

Partili Cumhurbaşkanlığı'nın olduğu ülkelerde daha seri karar alabilme imkanı oluyor. Son seçimlerde aldığımız oy yüzde 50'ye yaklaşmıştık. Cumhurbaşkanlığı seçimde ise yüzde 52 ile farklı açılardan oy alabildik. Buradaki en önemli unsur Türkiye'nin seri kararlar alabilmesi gereken bir idari yapıya sahip olması.


7 HAZİRAN SEÇİMLERİ:

Anadolu'da birçok yerlerde arkadaşlarımdan aldığım bilgi şu; bir sukunet, rehavet var. Partilerin örgütlerinde de var, vatandaş da ilgisizlik var diyorlar. Bu ilgisizlik nasıl bir netice doğuracak onu bilemiyoruz. Sürprizlerle dolu bir seçim olacak.


ÇÖZÜM SÜRECİ:

Bu terör örgütünün desteklediği siyasi yapı hiçbir zaman samimi olarak çözüm sürecine sarılmadı. Dün Muş'ta kaçırılan insanlar, kaçırılan araçlar var. Ağrı'daki olayda askerimize ateş açılıyor, askerimiz cevap vermeyecek mi? Bunlardan sonra eşbaşkan olan bu zat insanları sokağa davet ediyor. İnsanlar sokağa davet eden biriyle nasıl olur da çözüm süreci işleyebilir.


BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER:

(HDP barajı aşamazsa Güneydoğu'da durum ne olur) Güneydoğu'da bir ürkeklik var, görüştüğümüzde 'tehdit altındayız' diyorlar. Barış diyorlar, böyle barış olabilir mi? Biz bu ülkede mal ve can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapacak güçteyiz. Böyle bir adım atmaya kalkarlarsa bunun bedelini çok ağır öderler.


#erdoğan
#doğan medya
#hürriyet gazetesi
9 yıl önce