|

Paralelle akademik mücadele

Emniyet Genel Müdürlüğü, 30 ilin emniyetine bir yazı yazarak üniversitelerle irtibat kurularak Gülen ve grubu hakkında yazılan bilimsel araştırmalardan bir nüsha talep edilmesini istedi.

Cihat Arpacık
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 21:31 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Paralelle akademik mücadele
Paralelle akademik mücadele

Emniyet, paralel yapıya yönelik yürüttüğü soruşturmalarda akademik yardım da alacak. Soruşturmayı yürüten birimler, Gülen ve grubu hakkında yazılan akademik çalışmalardan da faydalanacak. Emniyet Genel Müdürülüğü''nden 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen talimatta paralel yapıya yönelik yapılacak mücadelede izlenecek yol anlatıldı. Talimata göre emniyet birimlerinden, ''paralel yapıya yönelik soruşturma yürütülürken üniversitelerin ilgili birimleriyle irtibat kurularak, Fethullah Gülen ve grubu üzerine bilimsel araştırma veya yayın yapanların tespit edilmesi ve bu araştırmalardan birer nüsha talep edilmesi'' istendi.

DEVLET ALARMDA

EGM''nin il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıda devlet kurumları arasında başlatılan koordinasyonun da ip uçları bulunuyor. Soruşturmada görev alan birimlerden MİT, Jandarma, Genelkurmay Başkanlığı, EGM, İnterpol, MASAK, SPK, BDDK, RTÜK, TİB ve ilgili devlet kurumları ile irtibat kurulup bilgi ve yardım alınması da istenerek hiçbir idareyle açık bilgi paylaşımı yapılmaması talimatı verildi.

Bir büyük inceleme de örgütün maddi kaynaklarına yönelik. Bu incelemenin en önemli satırbaşı ise himmet adı altından toplanan paralar.

HİMMET VE ZORLA SATIŞLAR MERCEKTE

Emniyet talimatında cemaatin gelir kaynakları, himmet, bağış, zorlamalı satışlardan elde edilen gelirlerin araştırılıp belirlenmesi, himmet ve bağış adıyla topladığı paraların toplanma şeklinin kimlerden alındığının ve bu paraların harcandığı yerlerin, himmet vermeyenlere uygulanan muamelenin ne olduğunun ayrı ayrı araştırılması istendi.

Operasyon TSK''ya ulaştı

Cumhurbaşkanı seçim sürecinin sona ermesiyle birlikte paralel yapıya yönelik mücadele yoğunlaşacak. Örgütün özellikle sermaye ayağına yönelik yapılan incelemeler derinleştirilirken devlet kademesinde örgüt hesabına çalışan bürokratlar tespit edilecek. Soruşturma sonucunda örgütün operasyonel gücünün bitirilmesi planlanıyor. Yapının Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, MİT, Yargı organları ve TSK içindeki üyelerinin kimler olduğunun tek tek tespit edilmesinin istendiği talimatta şebekenin kurumlar içindeki örgütlenme şekli ve şemasının çıkarılması istendi.

10 yıl önce