|

Paraleller intikam aldı

Paralel yapı operasyonların intikamını 28 Şubat’ta 14 yaşındayken 10 yıl cezaevinde kalan Yakup Köse’den aldı. Fatih’ten Arnavutköy’deki evine gitmek için otobüse binen Köse’yi iki sivil polis takibe aldı. Arnavutköy'de otobüsün önü gözdağı verircesine kesildi. Polisler, 28 Şubat yargısının verdiği tartışmalı yakalama kararını gerekçe gösterip Köse’yi gözaltına aldı. Adliyeye sevkedilen Köse tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2014 الأربعاء
Güncelleme: 21:24 - 16/12/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Post modern darbe döneminin en büyük mağdurlarından biri olan Yakup Köse’nin çilesi devam ediyor. Hakkında yakalama kararı bulunan Köse, önceki akşam evine gittiği sırada Arnavutköy’de bindiği belediye otobüsüne yapılan operasyonla göz altına alındı. Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen Köse, daha sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. İnfaz savcılığınca hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezasıyla ilgili tutuklama kararı yüzüne okunan Köse, işlemlerinin ardından Metris Cezaevi’ne gönderildi.Yakup Köse’nin avukatlarından Hamza Uçan davanın Türkiye Hukuk Tarihi’ne kara bir leke olarak geçeceğini söyledi. 

ZAMAN AŞIMINA ENGELLEME

28 Şubat sürecinde tutuklandığında henüz 14 yaşında olan Yakup Köse, terör örgütüne üyelikten idam talebiyle yargılandı. 10 yıla yakın hapishanede çeşitli işkencelere maruz kalan Yakup Köse hakkında, 2000 yılında Bandırma Cezaevi'nde çıkan olaylarla ilgili olarak yeniden dava açıldı. Dava zaman aşımına uğramasına rağmen geçen yıl 17 Aralık sürecinden sonra yeniden görülmeye başlandı. Bandırma 2.Asliye Ceza Mahkemesi “Noel Baba” operasyonu davasında Köse’ye 7 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay da cezayı onayladı.

‘HAYATA DÖNÜŞ’E VAR KÖSE’YE YOK

Yakup Köse, 1999’dan bu yana kanunlar kendi lehine üç kez değiştirilmesine rağmen hiçbirinden yararlandırılmadı. Aynı dönemde İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nde 2000 yılında düzenlenen "Hayata Dönüş Operasyonu"nunda 167 tutuklu ve hükümlü hakkında açılan dava 2009 yılında zaman aşımına uğrayıp düşmesine rağmen Köse’nin davası düşürülmedi. Köse’nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuru da dikkate alınmadı. AYM Ergenekon davasında "Hak ihalili var" demişti

Sabah göreve başladı, öğle kararı verdi 

Yakup Köse’nin avukatlarından Avukat Ali Rıza Yaman kararın hukuk garabeti olduğunu söyledi. Yaman, “Sanıklar lehine hukukî düzenlemeler yapılmıştı. Bu düzenlemeler gereği tabiî olarak “uyarlama”nın yapılması gerekiyordu. Hiçbir şekilde bir uyarlama yapılmadı. Burada mühim bir ayrıntı daha var. Dosyanın hâkimi göreve yeni gelmişti. Sabah göreve başladı, öğleye doğru karar UYAP’a düştü" dedi.


Cumhurbaşkanı'nı da Başbakan'ı da tanımayız

Yakup Köse evine gitmek için Fatih’ten bindiği halk otobüsüne iki  sivil polisin de binerek fiili takip başlatıkları ortaya çıktı. Bir müddet sonra polis aracı ile otobsün önü kesiliyor ve 4 polis otobüs binerek Köse’nin üzerine çullanarak gözaltına alıyor. Köse bu sırada polislere “Benim hukuki sürecimle Cumhurbaşkanı” ilgileniyor demesine rağmen bir polis, “Biz Cumhurbaşkanı da Başbakan da tanımayız” diyerek Köse’yi gözaltına alıyor. Köse’nin avukatı Abdullah Özbek, müvekilinin gözaltına alınma şeklini eleştirerek, “Bu tarz daha önce Abdullah Öcalan gözaltına alınmıştı. Şimdi de Yakup Köse alındı. Gözaltı süreci ile ilgili önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

#Yakup Köse
#Arnavutköy
#tutuklandı
٪d سنوات قبل