|

Pensilvanya’yı savcıya itiraf etti

17 Aralık günü Amerika’daki Gülen’in yardımcısı Sinan Dursun ile görüştüğü kayıtlarda ortaya çıkan İstanbul eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, savcılıktaki ifadesinde görüşmeyi doğruladı. Tosun sürekli görüştüğü Rumi Vakfı yöneticisi de olan Dursun’u tanımadığını, nasıl biri olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Fethullah Gülen'in Amerika'daki yardımcısı Sinan Dursun'la 17 Aralık günü 163 saniye görüştüğü HTS kayıtlarından tespit edilen dönemin İstanbul eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, yurtdışı yasağı konarak serbest bırakıldı. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, Tosun'un daha önce de aynı suçlamalarla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini ancak bu talebin reddedildiğini belirtti. Yeni delil olarak Sinan Dursun'la Tosun arasındaki görüşmelerin gösterildiğine dikkat çeken 10. Sulh Ceza Hakimliği, görüşme içeriğinin belli olmadığını ifade etti. 10. Sulh Ceza Hakimliği, ikili arasındaki görüşmenin arkadaşlık ilişkisi olarak değerlendirileceğini anlatarak Tosun'un kaçma şüphesinin bulunmadığını kaydetti.



İKİ VEYA ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜM


17 ve 25 Aralık darbe girişimleri sırasında İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza Tosun, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarından tutuklama istemiyle sevk edildiği stanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede ise Sinan Dursun'la 17 Aralık'ta yaptığı 163 saniyelik telefon görüşmesini kabul etti. Sinan Dursun'u 1986- 1990 yılları arasında Polis Akademisi'nde yatılı olarak bulunduğu sırada tanıdığını söyleyen Tosun, Dursun'un daha sonra Amerika'ya giderek meslekten istifa ettiğini belirtti. Dursun'la zaman zaman telefonda görüştüğünü doğrulayan Tosun, “Bu görüşmeler iki veya üç kez civarında olup arayan kişi de Sinan Dursun'dur. Ararsa kendisiyle görüşürüz, ben kendisini aramam” dedi.



CEMAAT İLE BAĞINI BİLMİYORUM


Sinan Dursun'un ticaretle uğraştığını bildiğini söyleyen Tosun, Dursun'un yapısı itibariyle cemaatle ilgisi olmadığını ancak aradan uzun bir sürenin geçtiğini belirtti. Telefonla görüştüğü bir kişi olan Sinan Dursun'un ne iş yaptığını nasıl biri olduğunu şu an itibariyle bilemediğini öne süren Tosun, “Nasıl biridir, ne iş yapar bilmem bu konuda değişmiş olabilir, cemaatle bağı var mı bilmiyorum” diye konuştu.



Böcekçi Türer'i yeni öğrendim


Hamza Tosun'a savcılık ifadesinde Ahmet Türer de soruldu. Ankara'daki devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde kullandığı ofisine böcek koyulmasıyla ilgili davada yargılanan dönemin Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Amiri Ahmet Türer'i tanıyıp tanımadığı sorulan Tosun, Türer'i emniyet camiasından tanıdığını söyledi. Türer'in böcek davasında şüpheli olduğunu yeni öğrendiğini öne süren Tosun, Sinan Dursun'la Türer arasındaki telefon görüşmesini bilmediğini ifade etti. HTS kayıtlarında yapılan incelemelerde 17 Aralık'ta Hamza Tosun'u arayan ve onunla 163 saniyelik bir görüşme yapan numaranın Gülen'e bağlı düşünce kuruluşu Rumi Forum'un yöneticisi Sinan Dursun'a ait olduğu tespit edildi.


#Fethullah Gülen
#Hamza Tosun
#paralel yapı
9 yıl önce