|

Pervin Buldan: O maddeler değişecek

Çözüm süreci konusunda dün Hükümet ile ortak açıklama yapan HDP heyetinde yer alan Grup Başkan vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, hükümet ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri iç güvenlik paketinde bazı değişikliklerin yapılacağını ve parti olarak itiraz ettikleri haliyle paketin çıkmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
12:39 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 10:44 - 1/03/2015 Pazar
DHA

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Buldan "İç güvenlik paketi ile ilgili bazı değişiklikler yapılacaktır. Bizim hukuk komisyonumuz dün itibariyle hızla çalışmaya başladı. Özellikle bizim itiraz ettiğimiz ve karşı çıktığımız bazı maddeler var biliyorsunuz. Bununla ilgili öneriler hazırlıyorlar ve biz bu önerilere AKP'ye vereceğiz. Yasa görüşülmeye devam edecek fakat, geçen maddeler tekrar ele alınıp tekrar değiştirilebilinecek. Böyle bir şeyi biz dün konuştuk hükümet ile. Bu konuda bir yumuşama olacak. Yasa bu haliyle çıkmayacak. Bizim itiraz ettiğimiz haliyle çıkmayacak. Arkadaşlarımız şu anda çalışmalarını başlattılar, yeni önergeler, yeni öneriler yapacağız ve bunu tekrar genel kurulda değiştirme yöntemiyle değiştireceğiz" dedi. 


Buldan, şu anda Kandil'e gitme konusunda net bir program olmadığını, ancak geciktirilmeden İmralı adasına gitmeleri gerektiğini söyledi. Adaya gitmeden Kamu Güvenliği Müsteşarı ile de bir görüşme yapabileceklerini söyleyen Pervin Buldan, "Sonuçta izleme kurulu ile ilgili de bir tartışma yürütmemiz gerekiyor. Bütün bunları tamamlayıp hızla Adaya gidilmesi gerekiyor ama şu anda tarih yok önümüzde"diye konuştu.

 
#Pervin Buldan
#İç güvenlik paketi
#HDP
#silah bırakma çağrısı
9 yıl önce