|

Peygambere saygı mitingi

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürleri yayınlanmasına tepki gösteren yaklaşık 100 bin kişi Diyarbakır’daki İstasyon Meydanı’ndaki mitingde buluştu. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği mitingde konuşan Osman Teyfur, “Kimsenin fikir ve düşünce özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmeye hakkı yok” dedi.

04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 00:22 - 25/01/2015 Pazar
Yeni Şafak

Peygamber Sevdalıları Platformu, Hazreti Muhammed’i tasvir eden karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ile İslam’a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır’da “Peygambere Saygı” mitingi düzenledi. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun İstasyon Meydanı’ndaki mitingi için çevre il ve ilçelerden gelenler oldu. Mitinge yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor. Miting alanında “Haksızlığın karşısında duran dilsiz şeytandır”, “Lanet olsun biz Charlie’yiz diyenlere, ben Charlie’nin korkulu rüyasıyım”, “Anamız babamız sana feda olsun” yazılı pankartlar yer aldı. Ayrıca, İngilizce ve Kürtçe olarak “Biz Charlie değil, Muhammed’iz” yazılı dövizler açıldı. Sık sık tekbirlerin getirildiği miting, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe, Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde toplanan kalabalığa hitaben konuşan platform üyesi Osman Teyfur, Allah Resulünün dostunu dost, düşmanını düşman kabul ettiklerini söyledi.


HAKARET ETMEYE HAKLARI YOK

“Sizler yeryüzünü ifsat eden, nesilleri mahveden, insanları ve insani değerleri ayaklar altına alan emperyalistlersiniz. Sizler topraklarımızı coğrafyamızı işgal ettiniz. Evlerimizi başlarımıza yıktınız. Namuslarımızı tarumar ettiniz. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı çaldınız. Sonra da Muhammedi bir ruha direnenleri terörizmle suçladınız. Asıl terörist sizlersiniz” diyen Teyfur, şunları dile getirdi: “Şahsımıza, namusumuza dil uzatsanız, bunu Allah için affedebiliriz. Ama Allah Resulüne yapacağınız saldırıları, hakaretleri asla kabul etmeyiz. Kimsenin fikir ve düşünce özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmeye, bunu fikir özgürlüğü olarak sunmaya hakkı yok.”


KARDEŞ OLAMAZSAK KORUYAMAYIZ

Allah’ın Hz. Muhammed’i Kuran-ı Kerim’de övdüğüne dikkati çeken Teyfur, "Onu sevmek, onu korumaya çalışmak imanımızın bir gereğidir. Onun için muhakkak, ‘Müslümanım ve müminim’ diyenler onun önderliğinde toplanmalı. Eğer ümmet olarak ihtilafları bir tarafa bırakmazsak, Kuran ve Sünnet etrafında kardeş olmazsak Allah Resulü ve değerlerini koruyamayız.” dedi.Platform üyesi Beşir Şimşek de Kürtçe bir konuşma yaptı. Bu arada yurdun çeşitli illerinde Hz. Muhammed karikatürlerini protesto gösterileri düzenlendi.


ANAMIZ BABAMIZ SANA FEDA OLSUN

Mitingde, "Haksızlığın karşısında duran dilsiz şeytandır", "Lanet olsun, 'Biz Charlie'yiz' diyenlere", "Ben Charlie'nin korkulu rüyasıyım", "Anamız babamız sana feda olsun" yazılı pankartlar taşınırken, İngilizce ve Kürtçe "Biz Charlie değil, Muhammedi'yiz" ifadesinin yer aldığı dövizler açıldı.

#diyarbakır
#miting
#hazreti muhammed
#charlie hebdo
9 yıl önce