|

Pınarhisar'a 16. yıl çıkarması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, belediye başkanlığı döneminde okuduğu bir şiir nedeniyle hapse girmesinin 16. yıldönümünde Pınarhisar Cezaevi’nin önüne yüzlerce vatandaş akın etti. Bir ağızdan Erdoğan’ın hapse girmesine neden olan ‘minareler süngü, kubbeler miğfer’ dizeleri okundu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 02:01 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Siirt'teki bir mitingde okuduğu şiir nedeniyle 4 ay hapis cezası almasının üzerinden 16 yıl geçti. Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'ne girdiği 26 Mart 1999 tarihinin 16. yıldönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları sözkonusu cezaevi önünde bir program düzenledi. Etkinliğe AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar ile yardımcısı Ali Meriç de katıldı.



ERDOĞAN 100 YILDIR BEKLENEN LİDER


Yüzlerce vatandaşın katıldığı Pınarhisar Cezaevi önündeki etkinlikte, Erdoğan'ı hapse mahkum eden Ziya Gökalp'in Asker Şiiri'ndeki 'Minareler sürgü, kubbeler miğfer' dizeleri hep bir ağızdan okundu. Burada bir konuşma yapan Cengiz Sunar, şunları söyledi: “Bundan 16 yıl önce, statükonun amiral gemisi gazeteler, bir liderin siyasi hayatının bitişini ilan ediyorlardı. Ama tam 16 yıl önce bugün, burada ve bu saatte toplanan insanlara birşey söyledi o lider: “Bu şarkı burada bitmez” dedi. Ve bitmedi, bitmeyecek. O gün muhtar bile olamaz denen, hapse atılan, muhtıralarla Çankaya adaylığı engellenen, partisi kapatılmaya çalışılan, 17 Aralık darbe girişimini bastırıp, eski Türkiye'nin üzerinden bir buldozer gibi geçip yeni Türkiye'ye duble bir yol açan, 100 yıldır beklenen lider, bugün halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı.”


#Pınarhisar
#Erdoğan
#AK Parti Gençlik Kolları
9 yıl önce