|

PKK mahkeme kurup haraç kesti

Seçimlerden önce Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da parti temsilcilerini “Ya istifa edeceksiniz ya da ailenizi öldüreceğiz” diye tehdit eden PKK şimdi de haraç kesmeye başladı. Bölgede mahkeme kuran örgüt, kurduğu komisyonlarda vatandaşları sorguluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 22:59 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Seçimlerden önce terör örgütü baskısının arttığı doğu illerindeki vatandaşları kendi saflarına çekmek isteyen PKK, farklı partilerden olanları “Ya istifa edeceksiniz ya da ailenizi öldüreceğiz” şeklinde tehdit ediyor. HDP dışındaki diğer parti üyelerini noter huzurunda istifa ettiren örgüt, vatandaşları kendileri adına çalışmaya zorluyor. Karşı çıkana ise, para cezası kesiyor. PKK'nın tehdit ettiği isimler ise can güvenlikleri olmadığını söylüyor. Seçimden önce istifa etmeyenleri ölümle ve yakınlarını öldürmekle tehdit eden PKK, farklı parti üyelerine para cezası da kesti.



20 BİN TL PARA CEZASI


PKK tarafından tehdit edilen Z. A., “Ben AK Parti'ye üyeydim, seçimlerden önce istifaya zorladılar. Seçimden bir gün önce, gece 12'ye kadar süre tanıdıklarını söylediler. Seçimlerden sonra da kendi komisyonlarına zorla çağırdılar beni. 20 bin TL civarında para cezası kestiler. Zaten ödememem söz konusu değil, çocuklarımı öldürmekle tehdit ettiler. Bir akrabamın başına, şehir merkezinde silah dayadılar. Ben de borç bulup hemen parayı ödedim. Ancak can güvenliğim hala tehlikede” dedi.



GECE 12'YE KADAR SÜRE


PKK'nın Muş'ta tehdit ettiği S. T. isimli vatandaş ise, “Bütün AK Parti mensuplarının hepsine baskı kurup milleti korkuttular. Kimisini ailesiyle, kimisini ise çocuğunu öldürmekle tehdit ettiler. Belediye encümen üyelerine tehdidi artırdılar. 'AK Parti'den istifa edip bize geleceksiniz' dediler. Seçim gecesi saat 12'ye kadar süre tanıdılar. Birçok isim istifa etmek zorunda kaldı. Noter aracılığıyla istifa ettirip kendi partilerine zorla geçirdiği isimler oldu” diye konuştu.



PKK YAŞAM HAKKI TANIMIYOR


“Bizi yaşatırlar mı yaşatmazlar mı o da belli değil” diyen S. T., “Biz, tehdide boyun eğmedik. Ya öleceksiniz ya da bizim gibi olacaksınız. Saat akşam 5 olmadan evimize gelip kapımızı kilitliyoruz. Oturduğumuz yerde güvenlik güçleri var ancak burada sağduyulu vatandaş çok zor durumda. PKK, kendisinden olmayana burada yaşama hakkı tanımıyor” ifadelerini kullandı.



Örgüt sorgusu


Köy ve mahallelerdeki etkinliğini artıran PKK, kurduğu komisyonlarda vatandaşı sorguluyor. Tüm şikayetlerin kendilerine bildirilmesini istiyorlar. Hakkını devlette aramak isteyenleri tehdit ediyorlar. Kafalarına göre, PKK yandaşı olmayanlara ve PKK'nın


desteklediği parti dışında bir partiye üye olanlara da para cezası kesiyor.


#pkk
#seçimler
#seçim hileleri
#haraç
9 yıl önce