|

PKK ve IŞİD'e bomba yağdı

Diyarbakır’dan kalkan uçaklar Türkiye ve Kuzey Irak’ta PKK, Suriye'de ise IŞİD hedeflerini vurdu. Hakkari’de ise sınır birliklerinden yapılan topçu atışlarıyla PKK’lıların bulunduğu alanlar dövüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:59 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından konuşlu bulunan Pars Filosu tarafından yapılan bombardımanda PKK ve IŞİD teröristleri hedef alındı. Üs Komutanlığından önceki akşam toplam 9 sorti yapan uçaklar, yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri vurdu. Dün akşam saatlerinde ise bu sefer hem PKK hem IŞİD noktaları hedef alındı. Diyarbakır'dan havalanan 9 savaş uçağı Kuzey Irak'taki PKK kampları ile Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurdu. Dün yapılan operasyon için sabah saatlerinde Irak ve Suriye'ye dönük keşif uçuşları yapıldı.



ŞEMDİNLİ'DEN TOP ATIŞI


Öte yandan sınırdaki birliklerden de Irak yönüne doğru top atışları yapılıyor. Dün sabah saat 09.00 sıralarında Irak'ın sıfır noktasında bulunan Derecik 34'ncü Hudut Taburu, Umurlu 34'üncü Sınır Bölüğü, Aktütün köyündeki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı, Tekeli köyünde konuşlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ve Yeşilova köyünde konuşlu Yeşilova Sınır Taburu'ndan yoğun top ve obüs atışları yapıldı. Koalisyon güçlerinin kullanımına açılan İncirlik Hava Üssü'nde de hareketlilik verdı. İncirlik'ten gün içinde toplam 13 Türk savaş uçağı ve iki askeri helikopter havalandı.



O terörist Mısırlı

Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden IŞİD militanının uyruğunu valilik açıkladı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türk askerlerince öldürülen IŞİD militanının Mısırlı olduğunu açıkladı.



Başbakanlık açıkladı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi sınır ötesi operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Başbakanlık açıklamasında PKK terör örgütünün kullandığı sığınak, lojistik nokta ve barınma alanlarının jetlerle vurulduğu bildirildi. IŞİD hedeflerinin de yerle bir edildiği belirtilen


açıklamada NATO'nun olağanüstü toplantıya çağrıldığı hatırlatıldı. Diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri Kobani'de PYD kontrolündeki bölgede bir köyün vurulduğu iddiasını yalanladı.




#Pars Filosu
#nato
#pkk
9 yıl önce