|

PKK'dan Perinçek'e mektup

Cihan
00:00 - 4/08/2008 الإثنين
Güncelleme: 09:47 - 4/08/2008 الإثنين
Yeni Şafak
PKK'dan Perinçek'e mektup
PKK'dan Perinçek'e mektup

Ergenekon iddianamesinin ek dosyalarında yer alan ve terör örgütü PKK üyelerinden birinin yazdığı mektupta, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e PKK'ya silahlı, siyasi ve ekonomik yardımlarından dolayı teşekkür ediliyor.


Terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'la samimi fotoğrafları bulunan Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in örgüt yöneticilerinden teşekkür mektupları da aldığı ortaya çıktı. Ergenekon iddianamesinin ek dosyalarında terör örgütünün sözde Garzan eyaleti karargah komutanlığından yazıldığı belirtilen bir mektuba yer veriliyor. "İşçi Partisi Genel Başkanı sayın Doğu Perinçek'e" diye başlayan ve el yazısıyla yazılan mektupta Perinçek'e övgüler diziliyor.



Mektupta, Perinçek'e PKK terör örgütüne silahlı, siyasi ve ekonomik yardımlarından dolayı teşekkür ediliyor. Türk ordusu için ise 'faşist' ifadesi kullanılıyor. Mektupta, örgütün Perinçek ile sonraki dönemlerde de sırt sırta çalışmaktan şeref duyacağı ifade ediliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Doğu Perinçek'in PKK'ya konteynerlerle silah sağladığı iddia edilmiş ancak Perinçek bu iddiaları yalanlamıştı.


Ek dosyalarda yer alan ve 4 Mart 1998 tarihinde kaleme alınan mektup şöyle:



"Öncelikle parti önderliğimizin size karşı duyduğu güveni, içtenliğini belirterek önderliğimizin devrimci selamlarını iletmek isteriz. Gerçektende zorlu dava, inanç ve mücadelemiz içerisinde sizin göstermiş olduğunuz özveri ve gerek silahlı, gerek siyasi, gerekse de ekonomik yönden partimize yapmış olduğunuz katkıları kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Yıllardır sömürülen ve faşist TC ordusunun katliamlarına maruz bırakılan Kürt halkının, sizin gibi insan haklarına saygılı, cesur ve bağımsızlık mücadelesini yürüten partimize çekinmeden destek çıkan yiğit fertlere ihtiyacı vardır. Zaten sergilemiş olduğunuz pratiksel icraatlarınız parti önderliğimiz ve Garzan eyaleti karargah komutanlğımız tarafından da büyük bir memnuniyetle takdir edilmiştir. Bundan sonraki dönemlerde de partimiz sizinle sırt sırta çalışmaktan şeref duyacaktır. Partimiz adına çalışmalarınızda başarılar diler, saygılarımızı sunarız. Devrimci selamlar. Parti önderliği adına Garzan eyaleti karargah komutanlığı.


Sami Demirkıran."





٪d سنوات قبل