|

PKK'lıların şok eden telsiz konuşmaları

Şemdinli'de gerçekleşen operasyonlarda 150 kayıp veren PKK'nın telsiz konuşmalarında örgütün insan hayatına verdiği önem net bir şekilde görülüyor: Propaganda amacına ulaştı. Şemdinli tarzı eylemler sürdürülsün.

00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 09:42 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
PKK'lıların şok eden telsiz konuşmaları
PKK'lıların şok eden telsiz konuşmaları

PKK'NIN ağır kayıplar verdiği Şemdinli saldırısının örgütün üst yönetimi tarafından 'başarılı' olarak değerlendirildiği belirlendi. 150 PKK'lının yaşamının yitirdiği eylemle ilgili olarak örgütün sözde yönetiminin 'Propaganda amacına ulaşmıştır' değerlendirmesi yaptığı tespit edildi. Örgüt yöneticilerinin deşifre edilen telsiz konuşmasında alt birimlere, “Şemdinli eylemi amacına ulaşmıştır. Şemdinli tarzı eylemler yapılmaya devam edilsin” talimatı verildiği belirlendi. Örgütün önümüzdeki dönemde Hakkari, Şırnak, Cizre ve Siirt bölgesindeki karakol ve askeri konvoy güzergahlarına saldırmayı planladığı istihbarat birimleri tarafından rapor edildi. Bu amaçla örgütün Eruh kırsalında hali hazırda bulunan 80 kişilik kadrosunu diğer bölgelerden eleman kaydırarak desteklediğine raporda yer verildi.


Bu arada İnsansız Hava Araçları'ndan alınan görüntülerde önemli derecede hareketlilik tespit edildiği öğrenildi. Sayıları sınır içinde yaklaşık 500'ü bulan grubun imha edilmesi için önümüzdeki günlerde kapsamlı bir hava ve kara operasyon başlatılacağı bildirildi.


HALKI MEKTUPLA TEHDİT ETTİLER

Öte yandan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı gün PKK'nın Şırnak ve Uludere'de 'Botan Saha Komutanlığı' imzasını taşıyan mektuplar dağıttığı öğrenildi. Örgütün silahlı kanadı HPG mührünü taşıyan zarflarda bölge halkını tehditle sindirme yolunu denenirken şu ifadeler kullanıldı: “Siz ve sizin gibi düşman yanlısı, işbirlikçi AKP ve yandaşları, yaptıklarınız cezasız kalmayacaktır. Uyarılması gerekenler uyarılır ve gerekli cezalara çarptırılır. Size yönelik yaptığımız araştırmalarda da mücadeleye destek vermekten ziyade düşmana katkı sağladığınız tespit edilmiştir.”


İHA'LAR TESPİT ETTİ F-16'LAR VURDU

Hakkari Şemdinli kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilen PKK'lı grup, F-16 uçakları tarafından bombalandı. Bombalama sırasında yükselen alev ve duman yine İHA tarafından tespit edildi. Nokta atışla etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinden bazılarının kaçışı görülürken, yapılan ikinci atışla bunlarda etkisiz hale getiriliyor. Yanlarında katır veya atların da bulunduğu grubun hareketliği gözle görülürken, köy dışına çıkan grubun eylem hazırlığı yapan örgüt üyeleri olduğu dikkat çekiyor. Grubun içerisinde bazı kişilerin hayvanlara sürekli bir şeyler yüklediği dikkat çekiyor. (Star)

12 yıl önce