|

PKK'nın 'hızır acil' kuryeleri tutuklandı

Kuzey Irak'a PKK'lı teröristleri tedavi etmek amacıyla gitmeye çalışan 5 tıp öğrencisi ile 2 kurye tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son operasyonlar nedeniyle ağır kayıplar veren terör örgütünün bu yola başvurduğu belirtiliyor.

İha
00:00 - 31/10/2007 mercredi
Güncelleme: 01:32 - 31/10/2007 mercredi
Yeni Şafak
PKK'nın 'hızır acil' kuryeleri tutuklandı
PKK'nın 'hızır acil' kuryeleri tutuklandı

Son zamanlarda yapılan operasyonlar nedeniyle büyük kayıplar veren PKK terör örgütü, yaralıları için kurye aracılığı ile yurt dışındaki kamplarına götürmek istediği 5 tıp öğrencisi ve iki kurya tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Terör örgütünün yurt dışında bulunan kamplarına bazı şahısların katılacağı yönünde bilgi elde edilmesi üzerine emniyet müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Operasyonda yaşanabilecek çatışmalarda yaralanacak örgüt mensuplarının tedavi edilmelerini sağlamak amacıyla aralarında Tıp Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu 2'si kurye 7 şahıs gözaltına alınmıştı. Şahısların üzerinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ve sim kartlar, örgütsel döküman, çeşitli bankalara ait bankamatik ve kredi kartları, çoksayıda kapsül ve tablet şeklinde ilaç ele geçirildi. Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 7 kişi tutuklanarak Silopi Cezaevi'ne gönderildi.


PKK için çalışan 2 kişi tutuklandı

Sivas'ta, terör örgütü PKK'ya yandaş bulmak amacıyla çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü kız 4 üniversite öğrencisinden 2'si tutuklandı. Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, üniversite öğrencileri E.A, Y.Ç, İ.Y. ve Z.C. gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen zanlılardan E.A. isimli erkek öğrenci ile Z.G. isimli bayan öğrenci “Terör örgütü adına çalışmak ve üye bulmak suçlarından” tutuklandı.



il y a 16 ans