|

PKK'nın Karadeniz planları devrede

Türkiye'de 'iç savaş' başlatmak için FETÖ ve DAEŞ'le birlikte harekete geçen PKK, Karadeniz'i karıştırmak için hain planı devreye sokmuş durumda. Bir yıldır sistematik olarak bölgenin kritik kentlerine saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler dün de Kılıçdaroğlu'na Artvin'de suikast girişiminde bulundu.

Yeni Şafak
11:27 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 12:15 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik olarak hain saldırılarını sürdüren terör örgütü PKK, Karadeniz bölgesinde dikkati çeken bir hareket içinde. Aldığı 'iç savaş' talimatıyla hareket eden PKK, 15 Temmuz öncesinde Karadeniz kentlerinde başlattığı saldırılarını sürdürüyor. Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane gibi kentlerde güvenlik güçlerini hedef alan PKK'lı teröristler, Artvin'de bulunun Kılıçdaroğlu'na suikast girişiminde bulunarak Karadeniz üzerindeki hain planlarını gözler önüne serdi.



Bir yıl önce planı devreye soktular

2 Ağustos 2015 tarihinde Giresun'un Doğankent sınırında yer alan Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü yakınlarında bölgede devriye gezen güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Gece karanlığı ve sarp arazi yapısından yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış, ancak sonuç alınamamıştı. Takip eden aylar boyunca sırasıyla; Güce Tirebolu, Doğankent ilçelerinde saldırılar düzenlendi ve çok sayıda asker yaralanmıştı.



Mayıs'ta hızlandırdılar

Bahar dönemine yönelik olarak 'yeni yöntem' tehditleri savuran PKK'lı teröristler, geride bıraktığımız Mayıs ayından itibaren Karadeniz'deki hain planlarını hızlandırdı.



4 Mayıs 2016'da Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırları içerisinde yer alan Üçtaş köyündeki Akköy-II Hidroelektrik Santraline teröristlerce saldırı düzenlendi. Teröristlerce patlatılan Akköy II HES'e su taşıyan Cebri Boru hattındaki boruları kontrol eden sistem odasına patlayıcı maddelerle düzenlenen saldırıda, otomatik sistem sayesinde baraj kapaklarının kapanması nedeniyle çevrede olumsuz etki doğuracak bir sonuç oluşmadı. Su sızmalarına karşı oluşacak olumsuzlukları önlemek için tedbir amaçlı olarak bazı ev ve iş yerleri ile Üçtaş köyünde bulunan yatılı bölge okulu boşaltıldı.



Darbeden 4 gün önce

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirdiği darbe girişiminden 4 gün önce Giresun Dereli'de devriye görevini yapan polis aracına, teröristler tarafından ağaçlıklı alandan ateş açıldı. Saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonda 2 polis memuru da mayın patlaması sonucu yaralandı.




Trabzon'a saldırdılar

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde yol güvenliğini sağlayan polise ormanlık alandan roketli ve silahlı saldırı düzenlendi. 19 Temmuz'da düzenlenen hain saldırıda 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı.







Ordu'da 3 şehit

Ordu'nun Mesudiye ilçesi'ne bağlı Topçam Jandarma karakolu mevkiinde ihbar üzerine operasyon yürüten askerlere 31 Temmuz tarihinde ormanlık alandan PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Saldırı sonucu 3 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.






Karadeniz Açılım Grubu mu?

PKK'nın üst düzey sözde yöneticilerinin kendi aralarında gerçekleştirdiği telsiz görüşmelerinde Karadeniz Açılım Grubu'ndan yeni eylemler istedikleri geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.







Artvin'de Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı tek vücut olmasından rahatsız olan çevreler dün CHP liderini hedef aldı. Oluşan birlik tablosuna terör örgütü PKK eliyle alçakça saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de düzenlenen saldırıda yaralanan 3 askerden biri kurtarılamayarak şehit oldu.







Bölgeyi içeriden de karıştırmayı deniyorlar

FETÖ-PKK işbirliği ile Karadeniz'de planlanan tahrik amaçlı provokasyonlar sürüyor. Bölgede sol örgütlerin eliyle Kürt işçilere karşı el ilanları dağıtılmaya başlandı. Dağıtılan ilanlarda Doğu ve Güneydoğu illerinden tarım işçisi olarak gelen Kürt vatandaşlara tarlalarda iş verilmemesi isteniyor.




#PKK
#Karadeniz
8 yıl önce