|

PKK’ya hava darbesi

Hakkari Şemdinli’de iki askeri şehit eden PKK’ya en kapsamlı hava harekatı düzenledi. Şemdinli’de İHA’ların tespit ettiği noktaları, skorsky ve kobra helikopterleri vurdu. Pars filoya ait F-16’lar ise Irak’ın kuzeyinde terör yuvalarına bomba yağdırdı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:13 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

PKK'lı teröristin önceki akşam saatlerinde Şemdinli İlçesi Ortaklar Karakolu Hapuşt Tepe üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırmasından sonra çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan şehit oldu. Teröristlerin dağlık alana kaçması üzerine de bölgeye hava destekli operasyon yapıldı. İki askerin teröristlerce şehit edilmesinden sonra bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Önceki akşam saatlerinde başlayan operasyon dün de devam etti.



KAÇIŞ NOKTALARINA ASKERLER İNDİRİLDİ


Belirlenen PKK hedefleri top atışları ve kobra helikopterlerle vurulurken, sikorsky helikopterler ise Şemdinli çevresindeki bazı tepelere özel birlikler indirdi. Operasyonda 5 PKK'lı terörist öldürüldü. Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, gece 23.00-23.59 saatleri arasında, Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de tespit edilen hedeflere hava harekatı düzenlendiği belirtildi.



KANDİL HAREKATI


Sığınak ve silah mevzilerinin tam isabetle vurularak imha edildiği operasyonda, elde edilen ilk görüntülere göre, 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Görevini başarıyla tamamlayan jetlerin üslerine döndükleri kaydedildi. Malatya ve Diyarbakır'da konuşlu bulunan Pars filoya ait jetler geçtiğimiz hafta da Kandil'e yoğun hava harekatı düzenlemişti. 2,5 saat süren harekatta Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedefler vurulmuştu.







4 ilde 17 terörist öldürüldü


Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hakkari'de dün toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Şırnak'ta süren operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, bir terörist sağ yakalandı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda da 6 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilde etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 324'ü buldu. Diyarbakır'ın Lice kırsalında tespit edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyonda ise 3 terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde icra edilen operasyonda da bir terörist etkisiz hale getirildi.




#PKK
#Şemdinli
#Ortaklar Karakolu
8 yıl önce