|

PKK’ya neden ses çıkarmıyorsun!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK’nın son günlerde bölgede artan tehditlerine karşı HDP’nin sessiz kalmasını eleştirdi. Demirtaş’a seslenen Akdoğan, “Madem demokratsın, çıkıp, PKK’ya, Kandil’e, ‘Sen milleti tehdit etme, haraç mektupları gönderme desene" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:16 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Seymen Konağı ve Parkı'nın açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Son günlerde doğudaki büyük illerde terör örgütünün çok ciddi baskısı olduğuna dikkat çeken Akdoğan, HDP ve Demirtaş'ın bu tehditlere sessiz kaldığını dile getirdi.



SENDEN DEMOKRAT OLMAZ


Demirtaş'a seslenen Akdoğan şunları söyledi: “Şimdi soruyorum Selahattin Demirtaş'a bunu nasıl içine sindiriyorsun. Şimdi demokrasi havarisi kesildin ya batıda, Nişantaşı'na çevirdin kıbleni. Çok şirin pozlar veriyorsun. Ben de diyorum ki madem demokratsın, çıkıp da KCK'ya, PKK'ya, Kandil'e, 'Sen milleti tehdit etme, tehdit mektupları gönderme, haraç mektupları gönderme' diyebiliyor musun? Ey bölge halkı, sen bu HPG'nin, PKK'nın, KCK'nın gönderdiği, haraç ve tehdit mektuplarını kale alma git hür iradenle oy ver' çağrısı yapabiliyor musun? İşte bunları yapamıyorsan, vatandaşa veya Kandil'e bu çağrıyı yapamıyorsan, demokrat falan olmaz senden.”



ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE SANDIĞA GİDİN


Akdoğan, milletin sandıkta hür iradesiyle geleceğini belirleyeceğine dikkati çekerek, "Yeni Türkiye'yi hep birlikte belirleyeceğiz. Hangi partiye olursa olsun vatandaşlarımız özgür bir şekilde sandığa gitsinler, iradelerini ortaya koysunlar. Türkiye'nin geleceğinde 'ben de söz sahibiyim' desinler" dedi.



#yalçın akdoğan
#Seymen Konağı
#hdp
#yeni türkiye
9 yıl önce