|

PKK'ya Tatlıses operasyonu

Tatlıses'e saldırı olayında yakalanan Abdullah Uçmak ve adamlarında ele geçirilen SIM kartları inceleyen polis, numaraların PKK'lılara ait olduğunu belirledi. Telefonları dinlemeye alan ekipler, ünlü türkücüyü hastanede öldürmek için plan yapıldığını belirleyince 7 PKK'lıyı gözaltına aldı.

Yusuf Gülbakan
00:00 - 19/03/2011 Cumartesi
Güncelleme: 02:08 - 19/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
PKK'ya Tatlıses operasyonu
PKK'ya Tatlıses operasyonu

İbrahim Tatlıses'e suikast girişimini tüm yönleriyle araştıran polis, saldırının arkasındaki isimlere tek tek ulaşıyor. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, suikasti Abdullah Uçmak ve adamlarına PKK'lıların ihale ettiğini belirledi. Olayla bağlantılı 7 örgüt üyesini gözaltına aldı. Uçmak ve adamları ilk pusuda başarısız olunca PKK'lıların Tatlıses'i hastanede öldürmek için ikinci bir plan yaptığı belirlendi.

TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ DEVREDE

Tatlıses'e suikast girişiminin ardından iki günde ünlü türkücünün eski hasmı Abdullah Uçmak ve adamlarına ulaşan polis, ilk operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı. Aynı gün terör örgütünün taşeron eylemlerini üstlenmesiyle bilinen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) eylemi üstlendi. Uçmak ve adamlarının evlerinde yapılan aramalarda birçok SİM kart ele geçirildi. SİM kartları inceleyen Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, görüşme yapılan bazı numaraların kayıtlarda PKK'lılara ve örgütle bağlantılı isimlere ait olduğunu belirledi.

KUZEY IRAK'TAN SUİKAST İÇİN GELMİŞ

Bunun üzerine Terörle Mücadele Şubesi suikast girişiminde terör örgütünün parmağı olabileceği şüphesiyle ayrı bir çalışma başlattı.

Şüpheli numaralar dinlemeye alınırken, Kasım ayında Türkiye'ye giriş yapıp İstanbul'a geldiği tespit edilen bir PKK'lının Pendik'te Abdullah Uçmak'ın kaldığı rezidansın yakınlarında ev tuttuğu belirlendi. Polis, teröristin cep telefonu sinyalinin de sürekli Uçmak'ın oturduğu rezidansın yakınlarında sinyal verdiğini tespit etti. PKK'ların, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde ünlü türkücüye ikinci bir saldırı için plan yaptığı dinlemeye takıldı. Zanlıların, Tatlıses hayati tehlikeyi atlattıktan sonra birbirleriyle yoğun bir şekilde görüştüğü, Kuzey Irak'tan gelen PKK'lının hastanede pusu için hazırlığa başladığı anlaşılınca polis hastane çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

PKK İLİŞKİSİ SORULACAK

Çalışmalarını tamamlayan terörle mücadele ekipleri dün operasyon için düğmeye bastı. PKK'lı 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlıların ilk saldırıyı Uçmak'ya yaptırdığını ortaya koyan telefon irtibatının da belirlendiği öğrenildi. Abdullah Uçmak'ın adamlarının arasında PKK'ların da bulunduğu tespit edildi. Zanlıların suikast girişimi ve PKK bağlantısıyla ilgili sorgulanacağı belirtildi.


Ömerli molası silahtan kurtulmak için

Saldırı esnasında kullanılan otomobilin kaçış güzergahını 'GPS' cihazı sayesinde belirleyen polis ekipleri, aracın Ömerli Barajı kenarında bir müddet durmuş olduğunu tespit etti. Kurtköy'deki bir eve yapılan baskında ele geçirilen Kalaşnikof marka tüfeğin 'temiz' olduğunun anlaşılması sonucunda, otomobilin durduğu yere odaklanan ekipler, saldırıda kullanılan tüfeği uzun aramalar sonucunda barajda buldu. Olay gecesi saat 01.07 sıralarında tüfeğin baraja atıldığı belirtiliyor. Kriminal incelemesi yapılan silahın olayda kullanıldığı tespit edildi. Polis, saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfeğin, terör örgütü PKK'dan temin edildiği yönündeki iddiayı araştırıyor. Araştırma sonunda silahın örgütten alınıp alınmadığı netlik kazanacak.


Örgütten aday olma tehdidi

Ünlü türkücünün siyasete gireceğine yönelik iddialarla suikast arasındaki bağlantıyı da araştıran polis AK Parti'den milletvekili aday adayı olmayı planlayan Tatlıses'in PKK tarafından tehdit edildiğini belirledi. PKK'nın "Adaylığın bize zarar verir, bizim kadromuzdan aday ol" tehtidinde bulunduğu öğrenildi.


13 yıl önce