|

Polise seçme merkezi geliyor

Polis eğitiminde yeni standartlar geliyor. Buna göre, “Polis seçme merkezleri” kurularak, buralarda görevlendirilecek uzman personel tarafından adaylar değerlendirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:35 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Hükümet, paralel yapının yoğunlukta olduğu emniyette yeni standartlara gidiyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü, 2015 Performans Programı’nı yayınladı. Programa göre, adaylara gerekli testlerin uygulanacağı sistem kurulacak. Personel seçmeye yönelik mevcut psikoteknik testler incelenecek ve polislik mesleğine uyarlanacak. “Polis seçme merkezleri” kurularak, buralarda görevlendirilecek uzman personel tarafından adaylar değerlendirilecek.

EĞİTİM KAMPÜSLERİ

Kapatılacak polis kolejlerinin yerine, büyük illerde, yüksek kapasiteli kampüs şeklinde “polis eğitim merkezleri” kurulacak. “Bireysel performans değerlendirme sistemi”nde kullanılacak ölçütler geliştirilecek. Soyut ölçütler yanında, ölçülebilir ölçütler olacak. Emniyet Hizmetleri sınıfına mensup bir personelde olması gereken “atış”, “fiziksel yeterlilik” ve “eğitim performansı” standartları belirlenecek. Polis Akademisi’nin sorumluluğunda, staj yaptırılacak olay yoğunluğu yüksek olan iller belirlenerek staj büroları kurulacak. 

KIYAFETLER DEĞİŞİYOR

Poligonlar için yeni standartlar belirlenecek ve mevcutlar da buna uygun hale getirilecek. Polis üniformaları için uygun kumaşlar belirlenecek ve yeni kıyafet tasarımları yapılacak. Kıyafet dağıtımında, puan sistemine geçilecek. 
#paralel yapı
#Polis
#seçme merkezi
9 yıl önce