|

Polislerin ayağına geldiğini itiraf etti

Paralel yapıya ilişkin son operasyon çerçevesinde bazı internet siteleri hakkında bulunduğu şikayet irdelenen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın müşteki ifadesinin polislerin ayağına giderek aldıkları kesinleşti. Dumanlı köşe yazısında resmen itirafta bulundu.

Yeni Şafak
14:56 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:35 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz hafta düğmeye basılan ve 29 polisin gözaltına alındığı operasyonla ortaya çıkan, bazı internet sitesi sahiplerine kumpas kurulduğu iddialarıyla ilgili müştekiler arasında bulunan Ekrem Dumanlı'nın emniyette değil Zaman Gazetesi'nde ifade verdiği iddia ediliyordu. Polislerin, Dumanlı'yı Vatan Emniyet'e çağırmak yerine Zaman Gazetesi'ne ayağına gittiği iddiasını Dumanlı köşe yazısında itiraf etti.



Yazısında itiraf etti


Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu tarafından bazı internet siteleri hakkında yapılan şikayet ardından Organize Şube polisleri tarafından müşteki sıfatıyla 3 Aralık 2013 günü alınan ifadesinin Zaman gazetesindeki makamında alındığına ilişkin iddiaları köşesinde cevapladı. Müşteki durumda olan kişilerin ifadesinin ille de karakolda alınması gerekmediğine Dumanlı 2559 sayılı Polis Vazife ve Selâhiyet Kanunu dayanak gösterdi. Halbuki söz konusu tarihte yasanın "Polis; yaptığı tahkikat esnasında ifadelerine müracaat lazım gelen kimseleri çağırır ve kendilerine lüzumu olan şeyleri sorar" ilgili maddesi polise böyle bir yetki vermiyor.



2559 sayılı Polis Vazife ve Selâhiyet Kanunu'nda 27.03.2015 tarihinde 15. maddesinde "Polis; müşteki, mağdur veya tanık ifadelerini, talepleri hâlinde ikamet ettikleri yerlerde veya iş yerlerinde de alabilir. Bu fıkranın kapsamı ile uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar İçişleri Bakanlığınca belirlenir" değişikliği yapıldı. Değişiklikle artık polis; müşteki, mağdur veya tanık ifadelerini, talepleri hâlinde herhangi bir yerde alabiliyor. Polisin böyle bir yetkisinin ifadesi alındığı tarihte de olduğunu savunan Dumanlı polislerin ayağına geldiğini

açıkça itiraf etmiş oldu.



İşte Dumanlı'nın itirafı:


2-Bir süre sonra avukatlarımız, malum site ile ilgili Kartal Adliyesi'ne bir başka yazarımız tarafından yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturmaya bizim de ifade vererek iştirak edebileceğimizi bildirdi. Bunun üzerine önce aynı iftira ve hakaretlere maruz kalan bazı Zaman yazarları, Vatan Emniyet'e gidip doğrudan şikâyette bulundu. Ben ve Kerim Balcı ise Zaman merkez binasına gelen görevlilere (yandaşların yazdığı gibi AVM'de değil) yazılı ifade vererek şikâyette bulunduk.



4-Müşteki durumda olan kişilerin ifadesinin ille de karakolda alınması gerekmiyor. Çok sayıda örneği olduğu gibi polis herhangi bir yerde de ifade alabiliyor. 2559 sayılı Polis Vazife ve Selâhiyet Kanunu buna müsait. Diğer medya yöneticilerinin ifadesi de medya merkezlerinde alınmıştı. Üstelik bu fiili ve yaygın uygulama 2559 sayılı kanunun 15. maddesine göre iş yerine ve evinize polis geliyor ve şikâyetçi olduğunuz konuda ifadenizi alıyor.



Suç işlemişler


Av. Cavit Tatlı, İç Güvenlik Yasası çıkmadan önce polislerin Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın ifadesini gazeteye giderek almak suretiyle suç işlediklerini söyledi. Polisin görevini yaparken yasaların dışına çıkamayacağını belirten Av. Tatlı, ''Demek ki, üstün öngürüye sahip bu polisler, böyle bir yasanın çıkacağını önceden biliyorlarmış'' dedi



İç Güvenlik yasası'nın kabul edilmesi ile birlikte polisin müştekinin ifadesini evinde, iş yerinde veya karakola davet etmek suretiyle alabileceğini belirten Av. Cavit Tatlı, ''burada görevi ihmal ve kötüye kullanma suçu oluşmuştur'' diye konuştu.




#paralel yapı
#köşe yazısı
#itiraf
#ifade
#polis
#zaman gazetesi
#Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı
9 yıl önce