|

Polislerin ayağına geldiğini itiraf etti

Paralel yapıyla ilgili haber yapan internet sitelerini susturmak için şikayetçi olan Ekrem Dumanlı, dünkü yazısında ilginç bir itirafta bulundu. Dumanlı, polislerin ayağına gelerek ifadesini aldığını yazdı. Avukat Cavit Tatlı, Dumanlı'nın ifadesini alan polislerin suç işlediğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 00:39 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Geçtiğimiz hafta düğmeye basılan ve 29 polisin gözaltına alındığı operasyonla ortaya çıkan, 'bazı internet sitesi sahiplerine kumpas kurulduğu' ve 'bu kumpasta müştekiler arasında bulunan Ekrem Dumanlı'nın emniyette değil Zaman Gazetesi'nde ifade verdiği' iddiası doğru çıktı. Polislerin, Dumanlı'yı Vatan Emniyet'e çağırmak yerine Zaman Gazetesi'ne ayağına gittiği iddiasını Dumanlı köşe yazısında itiraf etti.



POLİS SELAHİYETİ'Nİ DAYANAK GÖSTERDİ


Ekrem Dumanlı, müşteki durumda olan kişilerin ifadesinin ille de karakolda alınması gerekmediğine 2559 sayılı Polis Vazife ve Selâhiyet Kanunu'nu dayanak gösterdi. Halbuki söz konusu tarihte yasanın “Polis; yaptığı tahkikat esnasında ifadelerine müracaat lazım gelen kimseleri çağırır ve kendilerine lüzumu olan şeyleri sorar” ilgili maddesi polise böyle bir yetki vermiyor.



POLİSLER SUÇ İŞLEDİ


Av. Cavit Tatlı, İç Güvenlik Yasası çıkmadan önce polislerin Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın ifadesini gazeteye giderek almak suretiyle suç işlediklerini söyledi. Polisin görevini yaparken yasaların dışına çıkamayacağını belirten Av. Tatlı, “Demek ki, üstün öngörüye sahip bu polisler, böyle bir yasanın çıkacağını önceden biliyorlarmış” dedi.



Yasa dışı dinlemeye 8 yıl istendi


Yasa dışı dinlemelerle ilgili Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki paralel yapı iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 18'i meslekten ihraç edilen 47 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklardan bazıları ve avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından “Özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek” suçlarından yargılanan sanıkların iddianamesinin okunmasına geçildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, çeşitli meslek kesiminden çok sayıda kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen sanıklar hakkında 6 aydan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



Zaman gazetesi karakol olmuş


Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, müşteki durumda olan kişilerin ifadesinin ille de karakolda alınması gerekmediğine 2559 sayılı Polis Vazife ve Selâhiyet Kanunu'nu dayanak gösterdi. Oysa kanun 27 Mart 2015'te yasalaştı.




#Ekrem Dumanlı
#zaman gazetesi
#paralel operasyon
9 yıl önce