|

Profesörün evinden hazine çıktı!

İstanbul’da 3 özel üniversitede okutmanlık yapan İngiliz Profesör Thomes Michael’in evinde Roma, Bizans ve Ortaçağ dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Eserleri İngiltere’ye götürmeyi planlayan profesör, sınır dışı edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 21:37 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul'da 3 özel üniversitede okutmanlık yapan İngiliz Profesör Thomes Michael M.H. (64) tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı. Koleksiyon yaptığını ve ürünleri internetten satın aldığını söyleyen Profesör Michael'in, tarihi eserleri İngiltere'ye götürmeyi planladığı öğrenildi. Profesör sınırdışı edilecek.



ORTAÇAĞ DÖNEMİNE AİT


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığını tespit ettiği İngiliz Profesör Thomes Michael M.H.'nin Pendik'teki evine operasyon düzenlendi. Profesörün evinde Roma, Bizans ve Ortaçağ dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, hocanın tarihi eserleri İngiltere'ye götürmeyi planladığı belirtildi. Polis operasyonuyla yakalanan profesörün evinden çıkan Roma, Bizans ve Ortaçağ dönemine ait 290 madeni sikke, 6 mühür, yüzük, kolyeler, küpeler ve ok ucu olmak üzere 302 parça esere el konuldu.



KOLEKSİYON YAPIYORDUM


Emniyetteki ifadesinde tarihi eserleri sevdiğini ve internetten satın alıp koleksiyon yaptığını söyleyen profesörün, koleksiyon dediği tarihi eserleri internetten satışa çıkardığı belirtildi. Profesörün, eserlerin bir kısmını da yakın zamanda İngiltere'ye götürmeyi planladığı söylendi. İngiliz profesör sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.


#Thomes Michael
#Roma
#Bizans
8 yıl önce