|

Provokasyon yapabilirler dikkat

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaöğretimde başörtüsü serbestliğinin istismar edilebileceği uyarısında bulundu. Bakan Avcı, ''Geçmişte bunun örneklerini yaşadık. Mizansen fotoğraflarla provokasyon yapanlar olacaktır'' dedi.

Kübra Kara
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Provokasyon yapabilirler dikkat
Provokasyon yapabilirler dikkat

Ortaöğretimde başörtüsü serbestliği hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, provokasyonlara karşı uyarılarda bulundu. Avcı, ''Başörtü serbestliği üzerine bazıları mizansenler kurgulayarak fotoğraf çekecektir'' dedi. Avcı, Bilkent Otel''deki ''Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli'' sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

UYGULAMAYI GENİŞLETTİK

Öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmelikte yapılacak değişikliğe ilişkin soru üzerine Avcı, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayan her özgürlük genişlemesinin, özgürleşmenin iyi olduğunu söyledi.

YOĞUN TALEP GELDİ

Yönetmelikte yapılacak değişikliğin daha önceki bir uygulamanın genişletilmesi olduğuna işaret eden Avcı, ''Ortaokullarda ve liselerde zaten bazı okullarda uygulanıyordu. Dolayısıyla kapsam o çerçevede. Ama daha çok lise öğrencilerini ilgilendiren bir uygulama. Çünkü özellikle oradan geliyordu. İmam hatip ortaokullarında oralarda zaten uygulanıyordu. Dolayısıyla ortaokul ve liselerde'' diye konuştu. Avcı, öğrenci ve velilerinden gelen yoğun talepler doğrultusunda bu uygulamanın kapsamının genişletildiğini dile getirdi.

İSTİSMAR EDECEKLER

Avcı, ortaöğretimde başörtüsü serbestliğinin istismar edilerek provokasyonlar yapılabileceğini söyledi. Bu tür girişimlere karşı uyarılarda bulunan Bakan Avcı, ''Provokasyon için mizansenler kurgulayarak fotoğraf çekenler olacaktır. Bugünlerde bekliyorum, olur. Geçmişte bunun örneklerini yaşadık. İşin doğal akışı içerisinde böyle şeyler olmaz. Ama dediğim gibi anaokullarına bile çarşaflı öğrenciler sokarak fotoğraf çektirenler olur'' dedi.

''Karar sonrası daha özgürüz''

Ortaöğretimde başörtülü öğrencilerin ilk ders zili çaldı. Ortaöğretim kurumlarına getirilen başörtüsü özgürlüğünün ardından öğrenciler artık okul kapılarında başlarını açmak zorunda kalmıyor. Karar, binlerce öğrenciyi sevindirdi. Birçok şehirde öğrenciler başörtülü olarak derslere katıldı. Başörtülü bir şekilde derslere özgürce girebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen 10. Sınıf öğrenci Zeliha Sinem Devrek, ''Daha önce okul girişinde başımızı açıp kapatmak zorunda kalıyorduk. Şimdi daha özgürüz, daha mutluyuz'' dedi.

ÇOK MUTLU OLDUK

Lise öğrencisi Meryem Korkut ise, ''Bu karar beni çok mutlu etti. Ben olduğum gibi, yani kapalı bir şekilde derse girmeyi istiyordum. Artık o engel de kalktı. Başörtüsü derslerimize engel değil, aksine, kendi olduğum gibi derse girmek daha rahat hissettiriyor. Çok güzel bir duygu'' diye konuştu.


10 yıl önce