|

Provokasyona 72 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, Zeytinburnu'nda meydana gelen saldırıları organize ettiği ya da bu saldırılara katıldığı düşünülen 72 kişi gözaltına alındı

Aa
00:00 - 25/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 25/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Provokasyona 72 gözaltı
Provokasyona 72 gözaltı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'nda yaşanan olaylarla ilgili olarak, 'Önemli bir operasyon yapmak suretiyle, bu işlere karışan, halkı tahrik eden kesimlerden muhtelif kişileri gözaltına aldık' dedi.

Mutlu, halkın huzuru, birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu kaydederek, 'İstanbul'da insanların huzur içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz. İstanbul 74 milyonluk ülkemizin her köşesinden, her vilayetinden insanlarımızın gelip kaldığı, yaşadığı bir şehir. Böyle bir şehirde bazı meseleleri ajite etmek isteyen grupların hareketleri olabiliyor. Zeytinburnu'nda da son birkaç gün bunları izliyoruz. Her zaman ülkemizde insanlarımızı birbirine düşürmek isteyen kışkırtıcıların roller üstlendiklerinin de farkındayız. Zeytinburnu'nda da buna benzer hadiseleri yakın takip ediyoruz. Bu maksatla da zaten önemli bir operasyon yapmak suretiyle, bu işlere karışan, halkı tahrik eden kesimlerden muhtelif kişileri gözaltına aldık. Bunlarla ilgili ciddi bir operasyon yaptık" diye konuştu.

SUÇ ALETLERİYLE YAKALANDILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Zeytinburnu'nda meydana gelen olayları organize ederek, provokasyona zemin hazırladığı, halkı birbirine kışkırttığı, ev, işyeri ve araçlara zarar verme eylemlerine katıldığı tespit edilen 43 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Bu kişilerin işyerleri ve evlerinde yapılan aramalarda 7 adet kurusıkı tabanca, 56 adet kurusıkı tabanca fişeği, bir miktar uyuşturucu madde, bol miktarda kesici, delici ve yaralayıcı alet ele geçirilerek, pek çok örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldu.

Olaylara katılan ve içinde bulunduğu kitleyi kışkırtan, yönlendiren, uyarılara aldırış etmeyerek saldırgan tavır sergileyen 29 şüpheli şahıs da çeşitli suç aletleriyle birlikte yakalandı.


13 yıl önce