|

Qur’ana Pîroz

Güneydoğu’da Diyanet’in Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealinin sevinci yaşanıyor. 5 yllık yoğun bir çalışmanın eseri olan Kürtçe meal, 10 bin adet basılarak dağıtılmaya başlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 21:54 - 23/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il ve ilçelere ulaşması, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 5 yıllık çalışmanın ardından 10 bin adet basılan ve dağıtımına başlanan Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il ve ilçelere ulaştı.



YOĞUN TALEP VAR


Bölge halkı, müftülük ve camilerde yoğun ilgi gösterdiği Kürtçe meal ile Kur'an-ı Kerim'i ana dilinde okumanın ve anlamanın mutluluğunu yaşıyor. Siirt Müftüsü Faruk Arvas, 220 mealin tamamını dağıttıklarını söyledi. “Yoğun talep var, mealler kısa sürede tükendi” diyen Arvas, şunları kaydetti: “Bugüne kadar Kur'an-ı Kerim'in birçok dilde tercüme edildiğini biliyoruz. Geriye sadece Kürtçe tercümesi kalmıştı. Bu çalışma ile ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımızın Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaları sağlanıyor. Geç kalınmış, daha önce yapılması gereken bu hizmet bu dönemde yapıldı.”



ELEŞTİRİLER SON BULMUŞ OLACAK


Mardin'de vatandaşlardan Taha Baran, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kürtçe mealin bölgede büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Baran, “Başka dillere çevirisi yapılan Kur'an-ı Kerim'in neden Kürtçe meali de olmasın? Bize gelen, 'Neden ana dilimizde çevrilmiş Kur'an-ı Kerim yok?' eleştirileri de son bulmuş olacak. Allah Diyanet İşleri Başkanımızdan razı olsun” diye konuştu. Nezir Çelik de Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe mealinden istifade etmeye başladıklarını söyledi.



BÜYÜK BİR BOŞLUKTU


Gercüş Müftüsü Mehmet Demir ise, ilçeye ulaştırılan 55 meali imamlara dağıttıklarını, çalışmanın büyük bir hizmet olduğunu vurguladı. Demir, şöyle konuştu: “İmamlar, Kürtçe konuşan halka Kur'an-ı bugüne kadar kendi çabalarıyla anlatmaya çalıştı ancak bu eser büyük bir boşluğu dolduracak. Bu eser ile imamlarımız, cemaatimize Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerde anlatılmak isteneni daha iyi ifade edebilecek.”


#Mehmet Demir
#Kürtçe Kur’an-ı Kerim
#Diyanet İşleri Başkanlığı
9 yıl önce