|

Rastgele ateşe 25 yıl isteniyor

Sakarya'da gölde arkadaşlarıyla birlikte kayıkta balık tutarken rastgele açılan ateş sonucu ölen Timur Özdemir'in (29) ölümüyle ilgili açılan davada hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar hakkında 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Cihan
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:53 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Rastgele ateşe 25 yıl isteniyor
Rastgele ateşe 25 yıl isteniyor

Geçen Mayıs ayında Akgöl'de arkadaşlarıyla birlikte balık tutarken, kıyıdan rastgele açılan serseri kurşunla vurulan Timur Özdemir'in ölümüyle ilgili olarak tutuklu sanıklar Ali G. ve Hasan K. ve tutuksuz sanıklar İ.B., M.F.,İ.O.'nun yargılanmasına başlandı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar hakkında 'Olası Kastla Adam Öldürmek, Suç delillerini Yok Etmek ve Silah Kanununa Muhalefet' suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Ali G., sanık durumunda bulunan diğer arkadaşlarının olayın yaşandığı gün kendi evine yemeğe geldiklerini söyledi. O gün kendisinin av tüfeğiyle ateş ettiğini ancak tabancayla kesinlikle ateş etmediğini belirtti. Ali G., "Benimle birlikte Hasan K.'de 1 el tüfekle ateş etti. Arkadaşlarımdan kimse tabancayla ateş etmedi." dedi.

Sanık Hasan K. ise o gün arkadaşının evine balık yemeye geldiklerini ve orada av tüfeğiyle 1 el ateş ettiğini söyledi. Diğer arkadaşlarından da kimsenin ateş etmediğini kaydeden Hasan K. kendisinin 3 -4 el silah sesi duyduğunu ancak nereden atıldığını görmediğini vurguladı. İ.B. adlı sanık da olay günü 3- 4 el silah sesi duyduğunu ancak seslerin nereden geldiğini görmediğini anlattı. Silah seslerinden sonra gölün içinden 'Ateş etmeyin' şeklinde bir bağırtı ve feryat sesi duyduğunu ifade eden İ.B. şunları kaydetti: "Sesten 45 dakika sonra bulunduğumuz eve 20 metre uzakta kıyaya bir kayık çıktı. 'Bir adam vuruldu' dediler. Biz yediğimiz yemeklerin artıklarını topladık. Boş kovan toplaması yapmadık. Balkon yanında bulunan boş kovanın hangi silaha ve kim tarafından atıldığını görmedim."

Tanıklardan Yusuf G. ise göl kıyısında bulunan evin balkonunda bulunan adamların göle doğru ateş ettiğini dile getirdi. Sırtları dönük olduğundan yüzlerini göremediğini söyleyen Yusuf G., "Balkondan ateş edildiği sırada kayıktakilerin (Ateş etmeyin. Burada insanlar var. Bizi Vuracaksınız.) seslerini duydum." diye konuştu.

Özdemir'in vurulduğu sırada yanındaki kayıkta bulunduğunu kaydeden Osman D. ise "Arkadaşım ateş edilen tarafa sırtı dönüktü. 'Vuruldum' sesini duyunca dönüp baktığımda kayığın içine sırt üstü yığılmıştı."

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda Darıçayırı beldesinde oturan Belediye Meclis üyesi Muharrem Özdemir'in oğlu olan 29 yaşındaki Timur Özdemir arkadaşlarıyla Akgöl'de balık tutarken kıyıdan rastgele açılan ateş sonucu vurularak ölmüştü.

16 yıl önce