|

Rekortmen yüzbaşı ölümden döndü

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında bir F-16 uçağı inişi sırasında alev alarak düştü. Uçağın kadın pilotu Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı, fırlatma sistemini kullanarak son anda kurtuldu. Atlantik'i F-16 uçakla geçen ilk kadın pilot olan Arpacı'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

.
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Rekortmen yüzbaşı ölümden döndü
Rekortmen yüzbaşı ölümden döndü

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Pilot fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu. Kaza, dün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı, fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı sivil uçuşlara kapatıldı. 6 sefer karşılıklı olarak iptal edildi.

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ

Yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada Pilot Yüzbaşı Arpacı'nın motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı.

TSK'DAKİ 4 KADIN PİLOTTAN BİRİ

Düşen F-16 savaş uçağının pilotunun Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan 4 kadın subaydan biri olan Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı olduğu bildirildi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F-16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu. Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var.

Bir elektrik direğine çarparak pistin kenarına çakılan F-16'da patlama olmadı. Kaza sonrası teknik ekipler uçakta inceleme yaptı.

Düşüş nedeni için inceleme başlatıldı

Genelkurmay Başkanlığı da olayla ilgili yaptığı açıklamada, düşen uçaktaki pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Diyarbakır'da 182'nci Filoya ait bir F-16 uçağı saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip askeri havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır.'


10 yıl önce