|

Rektörün villasından servet çıktı

'Okyanus Operasyonu'nun 3'üncü dalgasına gözaltına alınan Rektör Okudan'ın villasında arama yapan polis, 'hazine' buldu. Yatak odasında çıkan 1 milyon YTL'ye 'rüşvet parası' olduğu gerekçesiyle el konuldu.

00:00 - 19/11/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:52 - 19/11/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Rektörün villasından servet çıktı
Rektörün villasından servet çıktı

Konya polisi, 'Okyanus' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın evinde 'hazine' buldu. Yatak odasında yapılan aramada ortaya çıkan döviz ve Türk parası olarak yaklaşık 1 milyon YTL tutarındaki paraya el konuldu. 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Okyanus Operasyonu'nda polis önemli bulgulara ulaştı.

Operasyonda gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan'ın, Meram İlçesi Eğitim Fakültesi Kampüsü'nde bulunan ve Rektörlük Lojmanı olarak kullanılan villaya baskın yapan polis 'ince' bir arama gerçekleştirdi. .

RÜŞVET PARASI MI?

Evde çok önemli evraklar ele geçirilirken, yatak odasında arama yapan polisler, gözlerine inanamadı. Yatak odasındaki gizlenen ve çoğu dolar ve euro olmak üzere yaklaşık 1 milyon YTL paraya, polis, rüşvet parası olduğu iddiasıyla polis el koydu.

İKİ PROFESÖR İFADE VERDİ

Bu arada, Konya KOM'da sorgulanan zanlılar dün sabah Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Önceki gece, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı nedeniyle gözaltında bulunduğu Konya KOM'dan, başhekimliğini yaptığı Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Opr. Dr. R.S.'nin tedavisi ise sürdürülüyor. Soruşturma çerçevesinde dün sabah Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Özkağnıcı ile ondan önceki dekan Prof.Dr. İnci Mevlütoğlu da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne çağrılarak ifade verdi.


15 yıl önce