|

Resmen cinayet

Tarım işçileri göz göre göre ölüme yollandı. Konya'da Jandarma noktalarından farklı araçlarla geçirilen 46 işçi ardından 22 kişilik midibüse sıkıştırılarak Isparta'ya doğru yola çıkarıldı. Ancak aşırı yükten freni bozulan araç devrildi: 18 ölü 28 yaralı

.
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Resmen cinayet
Resmen cinayet

Isparta'da jandarma kontrol noktasını geçtikten sonra tek araçta toplanan mevsimlik işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 17 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Kaza, dün sabah saat 07.00 sıralarında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde meydana geldi.

ADETA SAVAŞ ALANI GİBİ

Isparta'nın Gelendost ilçesine elma toplamaya giden işçileri taşıyan, aynı zamanda işçileri toplayan 'dayı başı' olan Metin Arslanalp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı minibüs, aşırı yük nedeniyle freninin boşalması sonucu yol kenarında istinat duvarına çarparak devrildi. Kazada 17 kişi hayatını kaybederken, işçilerin cesetleri yola savruldu. Kazada yaralanan 28 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırıldı.

HEPİMİZE İBRET OLSUN

Cinayet gibi kazanın öncesi bazı olaylar, faciaya davetiye çıkarıldığını gözler önüne serdi. Konya Valisi Muammer Erol, şunları söyledi: 'Maalesef aracın istiap haddini aşan yolcu sayısı nedeniyle frende bir arıza yaşanmış. 24 kişilik araç, 46 yolcu var. 46 yolcu farklı farklı araçlarla jandarma kontrol ettikten sonra bir araçta toplanıyor. Özellikle bu araç, önden bir araç göndererek, denetimden sonra yolcuları da tek bir midibüse toplayarak yoluna devam etmiş ve maalesef kaza olmuştur. İşin can sıkan, üzen, 'Düşüncesizliğin bu kadarı da olmaz' dedirten kısmı bu maalesef. Bu hepimize ibret olsun.' Kazada yakınını kaybeden Halil Aksoy da, 'İki gün önce bu otobüsün şoförüne 5 bin lira ceza yazılıyor ve tekrar yola çıkarılıyor' diye dert yandı.

Burnu bile kanamadı

Midibüste bulunan 4.5 yaşındaki Nebi Ürkmez, kazayı şans eseri yara almadan atlattı. Yaşadığı korkunç kazanın henüz farkında olmayan küçük çocuk, aracın yoldan çıkmasıyla birlikte dedesi Mevlüt Çeliker'in, kendisini kollarının arasına alarak kucakladığını söyledi. Nebi Ürkmez, 'Termosla çay içtiğimiz sırada otobüs yuvarlanmaya başladı. Sonra kaza oldu. Dedem yaralandı. 'Baban gelip seni alacak' dedi' diye konuştu.

17 ölü 28 yaralı

Ölenlerin isimleri: Gülseren Yayla, Mihri Kale, Metin Arslanalp, Arife Aktaş, Reyhan Caran, Elmas Çelik, Maksude Ünsal, Ayşe Kale, Muazzez Balık, Havva Yiğit, Velican Çelik, Ceylan Aksoy, Emel Arslanalp, Havva Caran, Ayşegül Karataş, Şerife Aksoy, Buket Keskin.


9 yıl önce