|

RPG-7 ile saldırı yapılmış

Başkent Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketatar ile saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının RPG-7 roketatar ile yapıldığı öğrenildi. İki ayrı noktaya saldırı yapılırken; mermiler duvara isabet etti. Bir roketatar ise yapılan çalışmalar sonucu arazide bulundu.

Cihan
00:00 - 20/09/2013 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
 RPG-7 ile saldırı yapılmış
RPG-7 ile saldırı yapılmış

Saldırının hemen ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Emniyet güçleri, eğitimli köpekler eşliğinde aramalar yaptı. Aramalar sonucunda ise roketatar bulundu. Roketatar, olay yeri inceleme ekipleri tarafından poşete konularak incelenmek üzere götürüldü.

RPG-7, Sovyetler Birliği yapımı bir geri tepmesiz tanksavar silah olup, dünyada en çok kullanılan tanksavar silahı. Etkili menzili 400 metre. Önceki modeli RPG-2'den geliştirildi. Atası II. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından geliştirilen Panzerfaust.

40 mm çapında, 95.3 cm uzunluğunda müsademe çarpma sistemiyle çalışan dakikada 4-6 atım yapabilen 25 metre geri tehlike bölgesi bulunan toplu, hafif ve orta zırhlı hedeflere kullanılan timin destek silahı. 900 metreden sonra hedefin bulunamaması halinde roket kendini imha ediyor.

Sağlam yapısı, düşük fiyatı ve etkili oluşu onu dünyada en çok kullanılan tanksavar silahı yapıyor. Şu an itibariyle 40'tan fazla ülke tarafından kullanılıyor. Bunun yanında 9 ülkede de üretimi yapılıyor. Gayrinizami ve gerilla grupların arasında da popüler. RPG-7'ler 1960 yıllardan bugüne kadarki tüm savaşların çoğunda kullanıldı.

En çok kullanılan uyarlamaları RPG-7D paraşütçü modeli (kolay taşınabilmesi için 2 parçaya bölünebilen) ve hafif Chinese Type 69 RPG.

11 yıl önce