|

Rüşvet alan öğretmen göreve devam edecek mi?

Ankara'da bulunan Anıtepe Lisesi'nde, bir öğrenciyi zayıf olan dersinden geçirmek için rüşvet isteyen ve yakalanan iki öğretmenin, hala görevlerine devam etmesi Meclis gündemine taşındı.

Anka
00:00 - 12/12/2008 Cuma
Güncelleme: 09:41 - 12/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Rüşvet alan öğretmen göreve devam edecek mi?
Rüşvet alan öğretmen göreve devam edecek mi?

Anıtepe Lisesi'nde, bir öğrenciyi zayıf olan dersinden geçirmek karşılığında rüşvet isteyen ve yakalanan, iki öğretmenin hala görevlerine devam etmesi Meclis gündemine taşındı.

Anıttepe Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni ve resmi öğretmeni, bir öğrenciyi zayıf olan dersinden geçirmek karşılığında öğrenci velisinden rüşvet istedi. Öğrenci velisinin Savcılığa müracaat etmesinden sonra gerçekleşen operasyonda seri numarası alınmış parayı öğrenci velisinden alan öğretmenler Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. İki öğretmenin görevine devam etmesi üzerine CHP Yalova Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bayram öncesinde bir soru önergesi verdi.



"ÖĞRETMENLER ÜST DÜZEY BÜROKRAT AKRABASI" İDDİASI

Bu öğretmenlerin rüşvet almak suçundan Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıklarının doğru olup olmadığını soran İnce, “Dava süreci devam ederken bu öğretmenlerin 70 öğretmeni bulunan bin 400 öğrencili Anıttepe Lisesi'ndeki görevlerine devam etmeleri hukuki midir? Bu öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmemesinin gerekçesi nedir?” sorusunu sordu. İnce, ayrıca söz konusu öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nda bazı üst düzey bürokratlar ile hemşerilik bağlarının olduğu ve bu bağlantıları tarafından korundukları iddialarının olduğunu açıklayarak, “Seri numarası alınmış paraları rüşvet olarak aldıkları bilindiği halde görev yerlerinin değiştirilmediği yönündeki iddialar doğru mudur?” sorusuna yanıt istedi.

15 yıl önce