|

Rusya ile mutabık kalındı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti. Dışişleri Bakanı da Soçi'deki Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına katılacak.

Yeni Şafak
17:14 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:45 - 27/06/2016 Pazartesi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.



Erdoğan'ın geçtiğimiz kasım ayında bir Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kalın, mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum." ifadesine yer verildiğini bildirdi.



"Geleneksel dostane ilişkilerin yeniden tesisi" çağrısı



Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşına Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu da vurguladı.





Kalın, Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti.



Kremlin Sözcüsü'nün yaptığı açıklamada ise "Erdoğan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için elinden geleni yapacağını söyledi" ifadelerini kullandı.



  • Türkiye-Rusya ilişkileri geçen yıl 24 Kasım'da bir Rus savaş uçağının Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine Türk savaş uçaklarınca düşürülmesinin ardından ciddi bir kriz dönemine girmişti. 14 haziran'da Rusya Milli Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım da Medvedev'e tebrik mesajı göndermişti.

Dışişleri
Bakanı Rusya'ya gidecek


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 1 Temmuz'da Rusya'nın Sochi kentinde yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına katılacağı açıklandı.



Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Çavuşoğlu'nun zirveye katılacağını belirtti.



Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova geçen hafta Çavuşoğlu'nu zirveye davet ettiklerini açıklamış, Ankara davetin değerlendirileceğini duyurmuştu.






#Cumhurbaşkanlığı
#İbrahim Kalın
#Rusya
#Türkiye
8 yıl önce