|

Sabredin az kaldı

İstanbul Valisi Güler, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanmasıyla ilgili 'Babası Süreyya Karabulut'a sabır diliyorum. Bu seferki sabır tavsiyem çok uzun bir zamanı kapsamayacak" dedi. Açıklama, Cem'in yerinin tespit edildiği şeklinde yorumlandı

İha
00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:12 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Sabredin az kaldı
Sabredin az kaldı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Garipoğlu holdingin önünde kırmızı testere ile eylem yapan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un psikolojisini soran basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Katil zanlısı olduğu iddiası ile aranan Cem Garipoğlu'nun yakalanması için hassasiyetle takibi sürdürdüklerini anlatan Güler, "Çemberi daraltacak her şey yapılıyor. Biraz sabır tavsiye ediyorum. Bu sefer ki sabır tavsiyem çok uzun bir zamanı kapsamayacak inşallah" şeklinde konuştu.

ÇAPKIN: ADALET YERİNİ BULACAK

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem G. için çemberin daraldığını söyledi. Çapkın; Türkiye'nin gündemine oturan Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, failin en kısa zamanda yakalanacağını söyledi. "Cem G. için çember daraldı" diyen Çapkın, şu bilgileri verdi: "Katil zanlısını yakalamak için çalışmalarımız ciddi şekilde ilerliyor. Herkesi rahatlatacak haberi en kısa zamanda vereceğimizi düşünüyorum. Böylelikle adalet yerini bulacak." Emniyet Müdürlüğü ile Garipoğlu ailesi arasında Cem'in yakalanması veya teslim edilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Yurtdışında olduğu öne sürülen ve İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Cem G.'nin güvenli şekilde teslim alınacağı da öğrenilen bilgiler arasında alıyor.

Hüseyin Çapkın İstanbul'da göreve başladığı 29 Temmuz 2009 tarihinde basın mensuplarıyla toplantı yapmış ve Karabulut cinayetininin, gündemlerinin en önemli maddesi olduğunu söylemişti.


Münevver'in katili 182 gündür bulunamadı

Münevver Karabulut, 3 Mart 2008 tarihinde erkek arkadaşı Cem Garipoğlu'nun Ataşehir'deki villasında boğazı kesilerek öldürüldükten sonra Etiler'de bir çöp konteynırına gitar kutusu içerisinde atıldı. Olaydan hemen sonra kayıplara karışan Cem Garipoğlu'nun yakalanması için polis alarma geçti. Ancak Garipoğlu'nun yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Bunun üzerine Garipoğlu kırmızı bülten ile aranmaya başladı. Garipoğlu'nun İlk önce Rusya'da, Amerika'da, Çin'de, Bulgaristan'da olduğu söylendi. Hatta kaçmasına ve saklanmasına MOSSAD'ın destek verdiği öne sürüldü. Bu süre zarfında Garipoğlu'nun Türkiye'de olduğu hakkında polise gelen 200 ihbar da değerlendirildi. Ancak Garipoğlu aradan geçen 182 gündür yakalanamadı.



15 yıl önce