|

Sağaduyu'suz meydan mesajı

Fetullah Gülen akşam saatlerinde Berkin Elvan için taziye mesajı yayınladı. Gülen taziye mesajı ile sağduyu çağrısı yapmak yerine yine hükümete yüklenmeyi tercih etti. Tepki toplayan mesaj taziyeden çok meydana bir mesaj niteliği taşıyor

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 11/03/2014 Salı
Güncelleme: 23:23 - 11/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Sağaduyu'suz meydan mesajı
Sağaduyu'suz meydan mesajı

Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen, Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve bu sabah saatlerinde kaybeden Berkin Elvan için taziye mesajı yayınladı. Gülen Elvan'ın ölümü üzerinden adeta meydanlara mesaj gönderdi.

Gülen mesajından ilk kez Alevi vurgusu yaparak dikkatleri bu hususa çekmeyi ihmal etmedi.

Fetullah Gülen taziye mesajı yayınladığı saatlerde Twitter'da DHKP-C isimli hesaptan intikam yemini edildi.

Gülen taziye metninde hükümeti hedef tahtasına koydu ve meydanlara bakın şu mesajı verdi

Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesini sabah saatlerinde kaybeden Berkin Elvan

Fethullah Gülen'in taziye mesajı şöyle:

Sağduyu ve uzlaşıyla örgülenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlub olduğu zor günler geçirmekteyiz. Bu nefret atmosferi, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükunet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırmakta; yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslubu telkin etmektedir. Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar bir çok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı.

Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla dağidâr olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.

Fethullah Gülen

10 yıl önce