|

Sağanak vurgunu

Akdeniz, Ege ve Trakya'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve işyerlerini su bastı.

.
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 21:43 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sağanak vurgunu
Sağanak vurgunu

Trakya, Akdeniz ve Ege'de önceki gece etkili olan yağış İzmir, Edirne, Tekirdağ, Antalya ve Kırklareli'nde hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Sağanak nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. İzmir'de, etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinde bazı evleri su bastı. Edirne'deki, şiddetli yağış bazı yolların trafiğe kapanmasına neden oldu. Antalya'nın Manavgat ilçesinde de 8 saatte metrekareye düşen 280 kilogram yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, elektrik kesintileri meydana geldi. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde fırtına nedeniyle dalga boyu 5 metreye kadar yükseldi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki sağanak nedeniyle bir araç sele kapıldı. Sele kapılan otomobildeki 4 kişi kurtarıldı. Tekirdağ'da fırtınada yolunu kaybedip denize uçan otomobildeki 3 kişiden otomobilin sürücüsü Cemalettin Sezen boğularak öldü. Antalya'nın Alanya İlçesi'nde aracına binmek isteyen 70 yaşındaki Mustafa Arslan, fırtına nedeniyle uydu anteninin kafasına düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Erken kar tarıma zarar verdi

Hakkari'de, geçmiş yıllara oranla bu yıl erken yağan kar, il genelinde tarım arazilerinde zarara yol açtı. Özellikle kent merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki çok sayıda meyve bahçesinin önemli ölçüde zarar gördüğü ilde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri zarar tespit çalışmaları başlattı.

9 yıl önce