|

"Sağlık Bakanı ile görüşmemiz olumlu geçti"

Sağlık Bakanı Akdağ, TEB Başkanı Çolak ile görüştü. Çolak:"görüşmemiz olumlu geçti" dedi.

Aa
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:47 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
"Sağlık Bakanı ile görüşmemiz olumlu geçti"
"Sağlık Bakanı ile görüşmemiz olumlu geçti"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, serbest eczanelerle yapılacak ilaç alım protokolü konusunda Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak ile görüştü.

Bakan Akdağ'ın makamında, basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Çolak, görüşmede sorunlarını aktardıklarını ifade etti.

"Bakan Akdağ'ın konuyla ilgili gereken katkı ve desteği vereceğini belirttiğini" aktaran Çolak, "Daha fazla uzatmadan çözmemiz gerektiğini bize ifade etti. Biz de sorunun çözümünden yana olduğumuzu ve bir an önce çözülmesi noktasında bizim de hızlı hareket ettiğimizi kendisine belirttik. Sorunları anlattık" dedi.

Çolak, bir gazetecinin "Bakan Akdağ, hak verdi mi size?" şeklindeki sorusuna "Çözümlenmesini istediği yerler var. Bunlarla ilgili gerekli temasları sağlayacağını söyledi. Aslında sorunların çok büyütülmemesi gerektiğini, çünkü Türkiye'de gerçekten sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu ve eczacılar eliyle bugüne kadar yürütüldüğünü, bugüne kadar bu konuda bir sıkıntı olmadığını ve var olan sıkıntıların da aşılması konusunda gereken tavrın kendisi tarafından gerekli yerlere iletileceğini belirtti" yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bugün akşam saatlerinde yapacakları görüşmeye Bakan Akdağ'ın katılıp katılmayacağı yönündeki soru üzerine de Çolak, Bakan Akdağ'ın görüşmeye katılmayacağını belirtti. Çolak, "Belki arayabilir" diye konuştu.

Çelik ile yapacakları görüşmeye Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerin katılıp katılmayacağı sorusuna ise Çolak, bu konuda bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

Erdoğan Çolak, Bakan Akdağ ile görüşmesini değerlendirmesinin istenmesi üzerine de "Sağlık Bakanı ile görüşmemiz olumlu geçti" dedi.


15 yıl önce