|

Sağlık Bakanlığı'ndan görev yükselme sınavı

Sağlık Bakanlığı, görevde yükselme sınavı yapacak. Sınavda son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son 3 yıllık sicil notu ortalaması 76 puandan aşağı olmamak, en az 2 yıl çalışmış olmak şartı aranacak.

00:00 - 9/09/2006 Cumartesi
Güncelleme: 15:32 - 9/09/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Sağlık Bakanlığı'ndan görev yükselme sınavı
Sağlık Bakanlığı'ndan görev yükselme sınavı

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.


Yönetmeliğe göre sınava girecek personelde, son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son 3 yıllık sicil notu ortalaması 76 puandan aşağı olmamak, bakanlıkta en az 2 yıl çalışmış olmak şartı aranacak.


Sağlık hizmet kolunda yetkili sendika olarak Türk Sağlık-Sen ile Sağlık Bakanlığı arasında gerçekleştirilen kurum idari kurul toplantısı sonucunda yapılması karara bağlanan görevde yükselme sınavı nihayet gerçekleştirilecek.


Türk Sağlık-Sen sınavla ilgili bir rapor hazırlayarak bakanlığa sunmuştu. Türk Sağlık-Sen ile Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirdiği kurum idari kurulunda, yönetmeliğinin yayınlanmasının yanı sıra bir an önce görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının da yapılması yönünde karara varılmıştı.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yönetmeliğin yayınlanması yönünde kararlılıkla sürdürülen çabaların sonuç verdiğini kaydetti. Kahveci, "Kurum idari kurul toplantısında bakanlık çalışanlarının 7 yıldır bu sınavı beklediğini belirterek, sınavın en kısa zamanda yapılması gerektiğini söylemiş ve toplantıda bu yönde karar aldırmıştık. Görevde yükselme sınavının 2007 yılının ilk aylarında yapılması için de bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağız" dedi.



Görevde yükselme yönetmeliğine göre sınavına girecek personelde son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son 3 yıllık sicil notu ortalaması 76 puandan aşağı olmamak, bakanlıkta en az 2 yıl çalışmış olmak şartı aranacak.


Görevde Yükselme Sınavı, görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezine veya Yükseköğretim kurumlarından birine bakanlıkça yaptırılacak. Sınav yazılı olarak yapılacak.



18 yıl önce