|

Sağlıklı çocuk mutlu ailenin temeli

Yeni Şafak
04:03 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar'da bir Kuran kursunun temelini attı, üç projenin de açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak, İhsaniye ilçesi Üçlerkayası köyünde hayırsever Kundak ailesi tarafından yaptırılacak Refia Hatun Kuran Kursu'nun temel atma törenine katılan Davutoğlu, daha sonra Üçlerkayası İlkokulundaki “Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler”, “Kadın Gözünde Afyonkararahisar Resim Sergisi” ve “Bir Kitap, Bir Dost” projelerinin açılışını gerçekleştirdi.



KADIN DA SANAT DA ZARİFTİR


Davutoğlu, projelerin ortak noktasının kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. 'Kadın Gözüyle Afyonkarahisar Resim Sergisi'nin iki zarif alan, “kadın ve sanatı” bir araya getirdiğini vurgulayan Davutoğlu, “Eminim ki kadınlarımızın elinden çıkmış bu kent tasvirleri şehre ve hayata dair fikirlerimize zenginlik katacaktır” dedi.


'Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler Projesi'nin de kendisi açısından çok önemli bir yere olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda mutluluğumuzun da temelidir. Her toplumun önemle üstünde durması gereken, ihmale gelmeyecek sağlık meselelerinden biri çocuk sağlığıdır” diye konuştu. Davutoğlu, hükümetin, bu bilinçle çok önemli adımlar attığını ve atmaya da devam edeceğini vurguladı.



DOST EDİNMEYİ ÖĞRENECEKLER


“Bir Mektup, Bir Kitap, Bir Dost Projesi” ile de çocukların sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma gibi meziyetleri edineceğini kaydeden Davutoğlu, “Bireyleri ve yalnızlığa iten modern yaşama biçimlerine karşı öz değerlerimizden güç alarak dost edinmeyi öğrenecekler” ifadelerini kullandı.



Bu arada Sare Davutoğlu'nun açılış yapacağı sokakta polisi gören sabıkalı bir kişi, belindeki silahını yere atıp kaçmak isteyince gözaltına alındı. Polis, olayın siyasi yönü bulunmadığını açıkladı.


#Bir Kitap
#Bir Dost
#Sare Davutoğlu
#Kadın Gözünde Afyonkararahisar
9 yıl önce