|

Şah Fırat tebriği

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 2015 yılının ilk MGK’sı yapıldı. Suriye’de Şah Fırat operasyonunun ‘birinci gündem’ olarak ele alındığı toplantıda, operasyonu başarıyla icra eden TSK'ya takdir ve tebrikler ifade edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 23:01 - 26/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
MGK'nın Şubat ayı olağan toplantısı Ckumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık 6.5 saat süren 2015'in ilk MGK'sının (Milli Güvenlik Kurulu) ana gündem maddeleri Şah Fırat Operasyonu ve paralel yapıya karşı alınan önlemler oldu.

ŞAH FIRAT ASKERİ ZORUNLULUK 

Toplantının ardından yayınlanan MGK bildirisinde, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle icra edilen Şah Fırat Operasyonu'nun görüşüldüğü belirtilerek "Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir" ifadesi yer aldı. Bildiride, Suriye'deki çatışmaların mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına etkileri ve sığınmacılara yönelik yardımların da ele alındığı bildirildi.

PARALEL YAPI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Çözüm Süreci'nde gelinen aşamanın değerlendirildiği aktarılan açıklamada, "Terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususu vurgulanmıştır. Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" denildi.

ENERJİ ALANINDAKİ GELİŞMELER

Toplantıya Enerji Bakanı'nın da katıldığı ifade edilen açıklamada, enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikaların ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi.

HOCALI KATLİAMI'NDA ŞEHİT DÜŞENLER ANILDI

Bildiride, toplantıda Libya, Yemen ve Ortadoğu ile Güney Kafkaslar'daki gelişmelerin ele alındığı ve bu vesileyle Hocalı Katliamı'nın şehitlerinin de rahmetle anıldığı bildirildi.  

İLK KEZ KATILDI

B uarada MİT Müsteşar vekili İsmail Hakkı Musa toplantıya  ilk kez katıldı. Toplantıda, yeni müsteşarın kim olacağı konusunun da ele alındığı belirtiliyor. 

Akar katılmadı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen MGK toplantısına Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar katılmadı. Akar’ın hastalığı nedeniyle toplantıda yer almadığı belirtildi. Bu arada, 7 Haziran seçimleri dolayısıyla anayasa gereği 7 Mart'ta bağımsız isimlere devredecek olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Afkan Ala, son kez MGK toplantısına katıldı.

#MGK
#Tayyip Erdoğan
#Şah Fırat Operasyonu
9 yıl önce