|

Sahte doktor bakın kim çıktı

Gezi Parkı eylemlerine doktor önlüğüyle katılan ve gözaltına alınan 3 kişi adeta birer suç makinesi çıktı.

Ajanslar
00:00 - 18/06/2013 Salı
Güncelleme: 16:47 - 18/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Sahte doktor bakın kim çıktı
Sahte doktor bakın kim çıktı

Vali Hüseyin Avni Mutlu, gözaltına alınan doktor önlüğü giymiş bir şahsın 7 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğunu ifade etti.

Şişli Ramada Otel civarında üzerlerinde doktor kıyafetleri ile gözaltına alınan kişilerin Emniyette sorguları devam ediyor. A.R.K. (38), Y.E (22) ve F.T (21) üzerlerinde doktor elbiseleri ile göstericilerin arasına karışmak isterken, polis tarafından şüphelenilerek gözaltına alınmıştı.

Bu A.R.K'nin 7 adet hırsızlık, 1 adet tehdit, 1 adet yaralama suçlarından kaydının bulunduğu ve devam eden davalarının olduğu belirlendi.

Henüz 22 yaşında olan Y.E ise beden ve ruh sağlığı bakımından kendini savunamayacak bir kişiyi öldürmekten yargılandığı, cezaevindeyken 6 kez firara teşebbüs ettiği 2 tehdit kaydının bulunduğu öğrenildi. Y.E'nin ayrıca asker firarisi olduğu da ortaya çıktı.

21 yaşındaki F.T'nin ise terör örgütüne üyelik terör örgütü propagandası yapmak, suç eşyasını satın almak, tehdit, örgüte yardım, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçlarından soruşturma geçirdiği ve tutuklu yargılaması devam ettiği dönemde Amasya-Van-Hakkari cezaevlerinde yattığı tespit edildi.

Doktor önlüğü ile gözaltına alınanlardan A.R.K'nin farklı mekanlarda Ali Eren takma adı ile şarkı söylediği öğrenildi.


11 yıl önce