|

Sahte raporla beş milyonluk vurgun

YUSUF GÜLBAKAN / İSTANBUL
00:00 - 19/03/2011 суббота
Güncelleme: 02:57 - 19/03/2011 суббота
Yeni Şafak
Sahte raporla beş milyonluk vurgun
Sahte raporla beş milyonluk vurgun

Bazı eczacı ve ilaç mümessillerinin sahte rapor ve evraklarla devleti yaklaşık 5 milyon lira dolandırdığı iddia edilen çete düzenlenen bir operasyonla çökertildi. Eşzamanlı olarak 15 ayrı noktada gerçekleştirilen operasyonda çete lideri İzzet Z. ve doktor Kemal Y.'nin de bulunduğu 7'si kdın 46 kişi gözaltına alındı.

PAHALI İLAÇLAR İÇİN SAHTE RAPOR

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 10 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda sağlık kuruluşlarında tedavi gören veya eczanelere ilaç almak için gelerek kimlik fotokopilerini bırakan vatandaşların bilgilerinin çete tarafından ele geçirildiği ve bunlarla bazı doktorlara sahte rapor hazırlatıldığı belirtildi. Zanlıların özellikle şeker, tansiyon, astım ve psikolojik rahatsızlıklarla ilgili pahalı ilaçlar için sahte rapor düzenlediği, ilaçları tespit edilen 7 eczaneden periyodik olarak çok aldıkları belirlendi.

TATİL KARŞILIĞINDA DOLANDIRDIRICILIK

Şüphelilerin yasa dışı yollarda temin ettikleri ve parası devlet tarafından ödenmiş ilaçları karekod uygulamasından dolayı ikinci kez satamadıkları için farklı yollara başvurdukları tespit edildi. Çete üyelerinin sahte ihracat faturaları ile başta Afrika ülkeleri olmak üzere yurtdışına satış yaptıkları tespit edilirken para, hediye ve tatil karşılığında zaman zaman ülke içerisindeki özel sağlık kuruluşlarına yasal olmayan yöntemlerle ilaç sattıkları belirlendi. Operasyon çerçevesinde 8 bin 870 kutu SGK'ya fatura edilen ilaç, bin 198 adet karekod, binlerce T.C. numarasıyla beraber çok sayıda bilgisayar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi.


13 лет назад