|

Saldırılara karşı afişli önlem

Sağlık Bakanı Akdağ, “Sağlık Bakanlığı olarak yeni bir çalışma başlattık. Bir tarafında sağlık çalışanları, diğer tarafında polis, güvenlik görevlisi ve yargıç resmi olan afişler bastırıp sağlık kurumlarına astıracağız” dedi.

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:43 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Saldırılara karşı afişli önlem
Saldırılara karşı afişli önlem

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlık olarak yeni bir çalışma başlattıklarını belirterek, 'Bir tarafında sağlık çalışanları, diğer tarafında polis, güvenlik görevlisi ve yargıç resmi olan afişler bastırıp sağlık kurumlarına astıracağız' dedi.

Bakan Akdağ, Çerkezköy'de Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinde 10 yıldır sağlık bakanı olarak görev aldığını ifade etti.

AK Parti'nin siyaset akademilerinde siyaset öğretisini siyaset yapanlarla bir araya getirdiğini söyleyen Akdağ, '10 yıldır AK Parti'de bakan olarak görev aldığım için benim de burada konuşma hakkım var. Niyetimizin ne olduğunu sağlıktaki sistem gösteriyor. İnsan odaklı bir partiyiz, temel felsefemiz bu. Birçok gelişmiş ülkeye gittik, sağlık sistemlerini inceledik, incelettik. Meclisten de birçok kanun ve uygulama geçirdik. Ülke genelinde çok geniş il değerlendirme toplantıları yapıyoruz' diye konuştu.

Evde sağlık hizmetini hayata geçirdiklerini ifade eden Akdağ, yatalak hastaların evlerinde bütün sağlık hizmetlerini aldığını belirtti.

İnsanların öğrenerek yoluna devam ettiğini söyleyen Akdağ, şunları kaydetti:

'Sağlıkta etkili ve ulaşılabilir bir sistem kurduk. Dünya geneline baktığımızda, hızlı reform yapan ülkelerin çok çabuk ve kısa sürede geliştiğini ama reformları yavaş hayata geçiren ülkelerin yerinde saydığını gördük. AK Parti hükümeti olarak sağlıkta birkaç alanda veya bazı alanlarda reform yapmak yerine sistemin tamamında reform yaptık. Bu reformları yaparken önce doktorun hastasına yaklaşımını teşhis ettik, daha sonra bütün sistemde reformları gerçekleştirdik. Ülkemizde ambulans, sağlık personeli, hava ambulansı ve benzeri birçok konuda ciddi atılımlar yaptık.'

Yaptıkları çalışmalar ve reformlar sonucu hem sandıktan yüksek oranda oy alarak yeniden tek başlarına iktidar olduklarını hem de vatandaşların dualarını aldıklarını belirten Akdağ, şöyle konuştu:

'Ülkemize bazı ilaçlar yurt dışından belli bir fiyatla geliyor ve başka ülkelerde aynı ilaç üretilmesine ve ucuzlamasına rağmen ülkemizdeki fiyat yükseliyordu. Hangi ülkede ilaç ucuzsa oradan alıyor, başka ülkelerde aynı ilacın fiyatının düşmesi olasılığına karşı bizim ülkemizdeki fiyatın da düşmesini sağlıyoruz.'


-SALDIRILARA KARŞI AFİŞ-

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla ilgili afiş çalışmaları olduğunu belirten Akdağ, şunları söyledi:

'Lütfen sağlık çalışanlarımızı koruyalım. Sağlık çalışanı ve doktorlarımızın sayısı az ama çok iş yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı olarak yeni bir çalışma başlattık. Bir tarafında sağlık çalışanları, diğer tarafında polis, güvenlik görevlisi ve yargıç resmi olan afişler bastırıp sağlık kurumlarına astıracağız. Magandanın, sağlık çalışanına saldıran ve şiddet uygulayanların yeri kodes.'

Bakan Akdağ, daha sonra, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir restoranda basına kapalı düzenlenen Tekirdağ Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Akdağ'a, Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanlığı, Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerince günün anısına tabak ve plaket verildi.

Bakan Akdağ'a temaslarında Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi eşlik etti.

12 yıl önce
default-profile-img