|

Şanlıurfa'da 1 terörist yakalandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandı.

Yeni Şafak
13:21 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:23 - 27/12/2014 Cumartesi
AA
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Önemli Yurtiçi Olayları"na yer verildi.


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandığı, söz konusu teröristin Suruç Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.


Suruç ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin ise silahlı olarak teslim olduğu belirtilerek, adli tahkikatın başlatıldığı kaydedildi.


Şırnak'ın Cizre ilçesinde de bölücü terör örgütüne müzahir kişi ve kişiler tarafından Cizre'de Cudi mahallesinde bir şahısa ait özel aracın yakıldığı ifade edilerek, olayla ilgili Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikatın başlatıldığı bildirildi.


Denize atlayan kişinin cesedine ulaşıldı


''Arama Kurtarma Faaliyetleri'' ile ilgili yer alan bilgilere göre, Antalya'nın Düden Şelalesi açıklarında, içerisinde üç kişinin bulunduğu lastik botun, motor arızası nedeniyle sürüklendiği, Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Bölgeye giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından söz konusu kişiler kurtarılarak, botla Lara Plajına götürüldü.


İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden bir kişinin denize atladığı Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Bölgeye giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince söz konusu kişinin cesedi denizden alınarak yetkililere teslim edildi.


Muğla'nın Dalaman ilçesi, Kayadibi Köyünde, bir kadının odun toplamak amacıyla evinden ayrıldığı ve kaybolduğu Jandarma Genel Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunuldu. Bunun üzerine Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Afet ve Acil Durum ekipleri tarafından söz konusu kişi ayağı kırık olarak bulundu. Yaralı kişinin tahliyesi karadan yapılamadığından Hava Kuvvetleri Komutanlığından arama kurtarma helikopteri talep edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen, Muğla-Dalaman Meydanında konuşlu arama kurtarma helikopteri tarafından, söz konusu kişi bulunduğu bölgeden alınarak Fethiye Devlet Hastanesine sevk edildi.


Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karahisar mahallesinde, evinden ayrılan epilepsi hastası bir kişinin kaybolduğu Jandarma Genel Komutanlığına bildirildi. Söz konusu kişiyi bulmak için Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başlattığı arama faaliyeti devam ediyor.
#Önemli yurtiçi olaylar
#TSK
#terörist
9 yıl önce