|

Şanlıurfa’da tefeci operasyonu: 8 gözaltı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan arama çalışmalarında çok sayıda çek, senet ve tapu kayıtları ele geçirildi.

Yeni Şafak
09:06 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 06:08 - 5/05/2015 Salı
IHA

Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'tefeci' mağduru oldukları ileri sürülen kişilerin Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, 'Tefecilik yapmak, Yağma ve Tehdit' suçlarına ilişkin faaliyet gösteren suç organizasyonunun varlığının tespit edildiği kaydedildi. Bahse konu suç organizasyonuna yönelik çalışma yapıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:



“Tahkikat içerisinde isimleri geçen şüpheli şahısların ilçemizdeki bazı esnaflara faiz ile borç para vererek tefecilik yaptıkları, borç para verdikleri şahısların uygulanan yüksek faizden borçlarını ödeyemez hale geldikleri, baskı ve tehditle şahısların üzerilerine kayıtlı ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine el koydukları tespit edilmiştir. Yapılan arama çalışmalarında çok sayıda çek, senet ve tapu kayıtları ele geçirilerek 04.05.2015 tarihinde yapılan operasyon kapsamında toplam 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır."

#tefeci
#operasyon
#şanlıurfa tefeci
9 yıl önce