|

Sarıgül ABD'ye kadar kovalamış

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, eski başkan Mustafa Sarıgül’ün kendisini tehdit ettiğine ilişkin soruşturma kapsamında ikinci kez ifade verdi. İnönü, Sarıgül'ün kendisini istifaya zorlamak için peşinden ABD'ye geldiğini söyledi, kendisini ve belediye çalışanlarını baskı altına aldığını öne sürdüğü Emir Sarıgül'den de şikayetçi oldu.

Yeni Şafak
09:16 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 07:29 - 27/01/2015 Salı
Diğer

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, daha önce üzerinde baskı olduğu için açıklayamadığı olayları açıklamak için yeniden ifade vermek istediğini belirtti.   


İnönü, bu kez ifadesinde 6 Kasım 2014 tarihinde çocuklarını görmek için ABD’ye gittiğini ve o sırada Sarıgül’ün kendisine mesaj atarak, “Sana sürprizim var, ABD’ye geliyorum” dediğini anlattı. Milliyet'te yer alan habere göre, Sarıgül’ün kendisiyle görüşme talebini kabul ettiğini anlatan İnönü, “Oteldeki odasında kendisi ile görüştüm. Neden ABD’ye geldiğini sordum. Beklemeden istifa etmemi, buna göre yeni bir dilekçe yazmamı söyledi. Oğlumun nikahı yapılmadan istifa etmeyeceğimi söyledim. Daha önce Ankara’da hazırladığım iki istifa dilekçesini çıkarıp önüme koydu. Hemen istifa ettiğime dair yeni bir dilekçe yazıp vermemi istedi” diye konuştu.


Mustafa Sarıgül’ün bu sırada telefonun çaldığını belirten İnönü, “Sarıgül, Meclis Başkanımız Bayram Özata ile konuşurken biraz yanımdan uzaklaştı. Bunu fırsat bilip iki dilekçeyi yan yana koyup cep telefonumla fotoğraflarını çektim. Bu fotoğraf kayıtlıdır ve fotoğrafı size sunuyorum. Sarıgül’e istifa etmeyeceğimi söyledim. Bir şey söylemedi ama sinirlendiği anlaşılıyordu. Eşimin bile Sarıgül’ün peşimden ABD’ye geldiğinden haberi yoktu. Tedirgin olmasınlar diye ailemden bu ziyareti ve görüşmeyi gizledim. O yüzden önceki ifademde bu konuyu anlatmadım. İlk kez şimdi anlatıyorum” dedi.


‘İkisinden de şikâyetçiyim’

Emir Sarıgül’ün ise kendisine doğrudan bir tehdidinin olmadığını anlatan İnönü, “Ancak tutum ve davranışları ile beni ve çalışanları baskı altına alıp istifa etmem konusunda babasıyla birlikte hareket etti. Üzerimde baskı oluşturdular. Her ikisinde de ayrı ayrı şikâyetçiyim” dedi.

#chp
#şişli belediyesi
#hayri inönü
#mustafa sarıgül
#emir sarıgül
9 yıl önce